«Ορίζοντες Ηπείρου»: Φύλαξη των συνόρων τώρα, αλλιώς…

«Ορίζοντες Ηπείρου»: Φύλαξη των συνόρων τώρα, αλλιώς…

Άμεση… δράση της Περιφερειακής Αρχής για το θέμα της υγειονομικής φύλαξης των συνόρων ζητά η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου». Τα σύνορα παραμένουν τυπικά κλειστά αλλά από τα τέσσερα τελωνεία της Ηπείρου έρχονται στη χώρα μας κατά χιλιάδες οι έχοντες το δικαίωμα από τη γειτονική Αλβανία, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο για την υγεία τους.

Η παράταξη Ριζόπουλου επικαλείται τη συνέντευξη – έκκληση των αστυνομικών και των τελωνειακών των Ιωαννίνων και της Ηπείρου αντίστοιχα που παραχωρήθηκε την Πέμπτη το πρωί και η οποία αποδεικνύει με στοιχεία και αριθμούς πως τα ελληνοαλβανικά σύνορα στη μεθοριογραμμή της Ηπείρου είναι… ορθάνοιχτα. «Είναι πρόδηλο ότι απαιτείται επιτέλους δράση από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής, προκειμένου να πιεστεί η πολιτεία να εκτελέσει το καθήκον της απέναντι στο λαό της Ηπείρου αλλά και εν γένει προς τη δημόσια υγεία του πληθυσμού της χώρας μας» τονίζει η παράταξη Ριζόπουλου και συνεχίζει:

«Δε μπορεί να συνεχίζει η Περιφερειακή Αρχή να προσποιείται πως έχουμε «κλειστά» σύνορα σε Κακαβιά, Μαυρομάτι και Μέρτζανη και την ίδια ώρα να περνούν προς τις δύο κατευθύνσεις των συνόρων, περί τις 2.000 με 2.500 άνθρωποι καθημερινά, χωρίς να υπόκεινται σε κανέναν απολύτως υγειονομικό έλεγχο, όπως συμβαίνει σε άλλα τελωνεία της χώρας με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Δε μπορεί ο Περιφερειάρχης να εκφράζει… τον προβληματισμό του στον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, χωρίς να απαιτεί άμεσα λύση για την υγειονομική «τρύπα» στα σύνορά μας και να αρκείται στην απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσουν να είναι κλειστά τα τελωνεία μας, στους Αλβανούς και τους Ευρωπαίους πολίτες, την ώρα που οι ομογενείς αλλά και συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών της γείτονος μπαινοβγαίνουν χωρίς κανένα υγειονομικό έλεγχο».

Οι Ορίζοντες Ηπείρου υπονοούν προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της Περιφέρειας με την κατηγορία της εγκληματικής αμέλειας αν παρ’ ελπίδα προκύψουν κρούσματα το επόμενο διάστημα από προερχόμενους πολίτες από την Αλβανία. «Αν ως τώρα βάλαμε στην Περιφέρεια Ηπείρου βαθμό κάτω από τη βάση για τη διαχείριση της πανδημίας, σε μια ενδεχόμενη έξαρση του ιού με αφετηρία «εισαγόμενα» κρούσματα, θα της καταλογίσουμε εγκληματική αμέλεια και τότε, δεν θα μείνουμε μόνο στην πολιτική κριτική…» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Show Buttons
Hide Buttons