Οργισμένη αντίδραση των εγκατεστημένων της ΒΙΠΕ κατά Φάμελλου για το βιοαέριο

Οργισμένη αντίδραση των εγκατεστημένων της ΒΙΠΕ κατά Φάμελλου για το βιοαέριο

Μετά την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου ότι επεξεργάζεται την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου σχετικά με τη χρήση βιομάζας, βιορευστών και βιοαερίου στην ηλεκτροπαραγωγή, το προφανές ήταν να «παγώσουν» οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των πέντε μονάδων βιοαερίου στη Βιομηχανική Περιοχή, εκτιμά σε ανακοίνωσή του μετά την αδειοδότηση των πέντε μονάδων παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων (ΣΕΒΙΠΙ).

Δυστυχώς, αντί του προφανούς, υπερίσχυσε το αδιαφανές και το «ύποπτο», συνεχίζει: «Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειος Μιχελάκης υπέγραψε την  απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τις πέντε μονάδες, συνολικής δυναμικότητας 10 MW,  κάνοντας δεκτή την κατά πλειοψηφία θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, που αγνόησε τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος της περιφέρειας Ηπείρου, του δήμου Ζίτσας και του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Παμβώτιδος».

Σε συντονισμό με τον Δήμο Ζίτσας, ο ΣΕΒΙΠΙ θα προχωρήσει άμεσα σε ενδικοφανή προσφυγή για την ακύρωση αυτής της απόφασης. Παράλληλα, άμεσα ενημέρωσε ο Σύνδεσμος για την εξέλιξη τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και του βουλευτές του νομού, αναμένοντας από την πλευρά τους να παρέμβουν σε πολιτικό επίπεδο.

«Δηλώνουμε σε κάθε τόνο πως δε θα επιτρέψουμε μια Βιομηχανική Περιοχή, με σημαντικές προοπτικές και δυνατότητα να προσελκύσει νέες και δυναμικές επιχειρήσεις, να μετατραπεί σε μια τεράστια χωματερή κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών αποβλήτων, που είναι προφανές πως θα μεταφέρονται από άλλες περιοχές. Η αντίδραση μας θα είναι άμεση, συντονισμένη και αμείλικτη» καταλήγουν.

Show Buttons
Hide Buttons