«Οριζόντες Ηπείρου»: Δυνατό «παρών» και στην προεκλογική εκδήλωση της Πρέβεζας

«Οριζόντες Ηπείρου»: Δυνατό «παρών» και στην προεκλογική εκδήλωση της Πρέβεζας

Η δεύτερη κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου – Περήφανοι Ξανά», στην Πρέβεζα, μετά την Ηγουμενίτσα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Ήταν το δεύτερο ηχηρό μήνυμα παρουσίας της συγκεκριμένης παράταξης, καθώς στην κατάμεστη Θεοφάνειο αίθουσα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου – Περήφανοι Ξανά», ανέπτυξε στο πολυπληθές ακροατήριο το «σχέδιο e», το πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα αλλάξει την Ήπειρο την επόμενη τετραετία. Κεντρικό εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια ήταν και είναι η Περιφερειακότητα. Η αντίληψη δηλαδή που ακολουθεί το πανευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο φαινόμενο όπου οι περιφέρειες σταδιακά γίνονται τα κυρίαρχα μοντέλα διακυβέρνησης, όπως είπε.

Ειδικότερα, ο κ. Ριζόπουλος ανέπτυξε το σχέδιο και το όραμα των «Οριζόντων Ηπείρου» για την Πρέβεζα, μέσα από έξι συγκριμένα παραδείγματα. Το πρώτο εξ αυτών είναι η μετατροπή της παραλιακής ζώνης της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας σε αυτό που ο κ. Ριζόπουλος ονομάζει «Ριβιέρα της Ηπείρου». Δεν αναφέρεται μόνο στα έργα αλλά και στους νοητικούς άξονες- την αφήγηση, το branding. Η παραλία της Ηπείρου πρέπει να αντιμετωπισθεί ως ενιαίος τουριστικός προορισμός.

Παράδειγμα περιφερειακότητας δεύτερο: Πολιτιστικές διαδρομές αλλά με σύγχρονους οδικούς άξονες.

Παράδειγμα περιφερειακότητας τρίτο: Ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια. Παράδειγμα περιφερειακότητας τέταρτο: Ο πρωτογενής τομέας  που σήμερα είναι πρωτόγονος, όπως τόνισε. Και εξήγησε:

«Εμείς στους «Ορίζοντες Ηπείρου» διαθέτουμε το πρώτο και το μόνο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αγροτική παραγωγή σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο στην Ήπειρο. Ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα με αντίστροφη λογική.  Πάμε από το ράφι στο χωράφι και όχι από το χωράφι στο ράφι. Με αυτόν τον τρόπο εννοούμε την μελέτη της αγοράς και των αναγκών της και της προσαρμογής των προϊόντων μας προκειμένου οι αγρότες  μας να βγάζουν περισσότερα χρήματα.

Για αυτό και το πρόγραμμά μας προσανατολίζει τους πόρους του νέου ΠΕΠ στα προϊόντα και τις καλλιέργειες εκείνες που λαμβάνουν υπόψιν πρωτίστως την παγκόσμια αγορά και ζήτηση.

Για εμάς ο σύγχρονος αγρότης είναι πρωτίστως επιχειρηματίας, δικαιούται και πρέπει να έχει τις καλύτερες ευκαιρίες για να αναδείξει το προϊόν του και να βγάζει ένα καλό εισόδημα που θα του επιτρέπει να επεκτείνει τη δραστηριότητά του.

 • Θέλουμε δραστική μείωση κατά 40% του κόστους ενέργειας του κάθε αγρότη. Και έχουμε τις λύσεις στο πρόγραμμα μας για να το πετύχουμε.
 • Θέλουμε οριστική επίλυση των ζητημάτων άρδευσης.
 • Θέλουμε σύγχρονα κτηνοτροφικά πάρκα που αποτελεί αίτημα των ίδιων των κτηνοτρόφων».

Παράδειγμα περιφερειακότητας πέμπτο: Δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών και ο στρατηγικός ρόλος του Δημού Ζηρού. Παράδειγμα περιφερειακότητας έκτο: Οι αστικές αναπλάσεις με αιχμή του δόρατος την Πρέβεζα.

Οι υποψήφιοι της Πρέβεζας

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο κ. Ριζόπουλος παρουσίασε τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στην ΠΕ Πρέβεζας που είναι οι

 1. Αθανασία Ζάμπου
 2. Βασιλική Κοντού
 3. Δημήτρης Κολέτσης
 4. Βασίλης Λιάλιας
 5. Λευτέρης Μπίτζος
 6. Αγγελική Μπούκα
 7. Μαρία – Αγγελική Νικολάου
 8. Αλέξανδρος Παπατσίμπας
 9. Τάκης Παππάς
 10. Χριστίνα Πέππα
 11. Αχιλλέας Ρίζος
 12. Γιώργος Ρίζος
 13. Βιβή Τσιρώνη-Σταύρου
 14. Γιάννης Φωτάκης
Show Buttons
Hide Buttons