Ο απολογισμός της Τροχαίας για τον Απρίλιο

Συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία για τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον μήνα Απρίλιο του 2018 έδωσε στη δημοσιότητα η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 12 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 7 και το 2017). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:

  • 2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (όπως και το 2017)
  • 1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2017)
  • 9 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 3 το 2017)

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 17 παθόντες (έναντι 12 το 2017). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:

  • 2   νεκροί (όπως και το 2017)
  • 1   σοβαρά τραυματίας (έναντι 2 το 2017)
  • 14   ελαφρά τραυματίες (έναντι 8 το 2017)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: υπερβολική ταχύτητα, έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση, παραβίαση προτεραιότητας, λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς, καιρικές συνθήκες.

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης  

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά  4.477 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Βεβαιώθηκαν 1010 για υπερβολική ταχύτητα, μεταξύ άλλων. Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 86 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 247 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

 

Show Buttons
Hide Buttons