Ο α λ ι ε ύ ς. . .

Ο α λ ι ε ύ ς. . .

Gallop

Έρευνα του ινστιτούτου Gallop σε 145 χώρες και δείγμα 140.000 ατόμων που διεξάγεται απ’ το 2015 για τη στάση των χωρών στο προσφυγικό/μεταναστευτικό κατατάσσει στις χώρες με την εχθρικότερη στάση αυτές της γειτονιάς μας.

Η πιο εχθρική μάλιστα απ’ όλες τις χώρες του κόσμου είναι η Β. Μακεδονία. Στις πιο εχθρικές είναι Ουγγαρία, Σερβία, Κροατία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία. Είναι αυτές που επωφελήθηκαν από το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου και το «μάντρωμα» των προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα μετά το 2015. Είναι βέβαια όλες αυτές που… οικοδομούσαν επί δεκαετίες τον «άλλο τύπο ανθρώπου, τον σοσιαλιστικό» με τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη (η Ελλάδα απεδείχθη πολύ πιο φιλόξενη απ’ αυτές).

 

Ευθύνες…

Απ’ το « σκληρό ροκ» το γύρισαν στο «χέβι μέταλ» ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να ξαναστήσουν το κίνημα των «αγανακτισμένων». Οι άνθρωποι όμως αυτοί δεν έγιναν «αγανακτισμένοι» επειδή γούσταραν τον ΣΥΡΙΖΑ. Απλά ήταν ο Τσίπρας που εκμεταλλεύτηκε την οργή τους και δημιούργησε τις κατάλληλες αυταπάτες για να ανέλθει στην εξουσία, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε ότι η τηλεοπτική δημοσιότητα ήταν ο καθοριστικός παράγοντας στη δημιουργία του συστημικού φαινομένου των «αγανακτισμένων» μέσα από τους οποίους γιγαντώθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή.

Τα συστημικά τηλεοπτικά Μέσα, με τις πολύωρες ζωντανές συνδέσεις τους με το Σύνταγμα σε prime time, έδωσαν υπόσταση σε αυτή την «τρέλα» που η χώρα πλήρωσε κυριολεκτικά πανάκριβα.

Γιατί χαϊδεύοντας τα αυτιά των αγανακτισμένων προσπαθούσαν να βγουν από το κάδρο της κατάρρευσης της χώρας για την οποία έφεραν ίσως και μεγαλύτερη ευθύνη από αυτή του πολιτικού συστήματος.

Είναι δυστυχώς τα ίδια που και σήμερα καταγράφουν και προβάλλουν το σόου που παράγει όλος αυτός ο επικίνδυνος θίασος από τους ημιπαράφρονες αρνητές της πανδημίας, προσφέροντάς τους έτσι δωρεάν καμπάνια για τις θέσεις τους, ιδίως μέσω της αναπαραγωγής του τηλεοπτικού περιεχομένου στα social media. Αυτό στην ουσία κάνουν.

Ζητούμενο λοιπόν, είναι η επικοινωνιακή ασφυξία αυτού του τσίρκου, μια και με την υγεία μας κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει.

Τη στήλη επιμελείται και…

Ψαρεύει (όταν δεν γράφει…) ο Γρηγόριος Φαρμάκης

(ΥΓ: «Χτυπάει» χωρίς πρόγραμμα)

Show Buttons
Hide Buttons