Ο α λ ι ε ύ ς . . .

Ο α λ ι ε ύ ς . . .

sms: Τι κρίμα τα νιάτα να χαραμίζονται στους νέους και τα χρήματα στους πλούσιους.

 

Συνθήματα

Συνθήματα που είδαμε σε πανό των μαθητικών καταλήψεων:

  • «Η τύχη της υγείας μας στα χέρια των πιο «άρρωστων» ανθρώπων. 46ο ΓΕΛ».
  • «Το νου σου Κεραμέως μη σου ρίξω κανα π… (ακολουθεί καρδούλα) 2ο ΓΕΛ».

Εκείνο όμως που δεν είδαμε μέχρι στιγμής είναι τις αντιδράσεις. Δεν είδαμε από τους λαλίστατους «προοδευτικούς» της πολιτικής ορθότητας κανέναν αποτροπιασμό για τον ωμό σεξισμό που εισβάλει από τις εξέδρες των γηπέδων στην αρένα της -υποτίθεται- «πολιτικής» διεκδίκησης.

Δεν ακούσαμε και δεν είδαμε τις αντιδράσεις γιατί, προφανώς, η πολιτική ταυτότητα της υπουργού την καθιστά ανάξια προστασίας. Δεν αξίζει να γραφτούν για εκείνη- μια «ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη» ε…- προκηρύξεις κοινωνιολογικής αγανάκτησης. Οι αξίες μας είναι σωστές αλλά τις αφήνουμε αχρησιμοποίητες όταν δεν συμφωνούν με τις πολιτικές μας σκοπιμότητες.

Θα μου πείτε ούτε πρώτη ούτε τελευταία φορά είναι που αποκαλύπτεται αυτή η αφόρητη «προοδευτική» υποκρισία. Εξοργίζει όμως πλέον γιατί από κάτι τέτοια πιάσαμε πάτο, μια και απλώς την προσπερνούσαμε χωρίς να τη στηλιτεύουμε.

(Αλήθεια εκείνη η «προοδευτική» πασιονάρια Ακρίτα δεν βρήκε λίγο χρόνο να εκφράσει τον αποτροπιασμό της; A… ξέχασα ο πολύτιμος χρόνος της εξαντλείται στο χάϊδεμα αυτιών και μάλιστα συριζαϊκών…).

 

Όψεις…

Ανάρτηση του προέδρου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Π. Δανιά για τις μαθητικές καταλήψεις: «Αυτή η μόδα των καταλήψεων που κρατάει από το 1987, με προσχηματικά κάθε φορά «αιτήματα», για να την κοπανήσουν από το μάθημα κάποιοι (μαθητές και Καθηγητές) και να ασχοληθούν απερίσπαστοι με τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα Δέσμης (ή όπως αλλιώς λέγεται τώρα η Κατεύθυνση Σπουδών), πρέπει κάποτε να σταματήσει. Και μη μου πείτε τι με νοιάζει εμένα, γιατί πληρώνω και εγώ λεφτά για να τα σπάνε ανενόχλητα ορισμένα κωλόπαιδα…».

Διαφωνεί κανείς; A…ξέρω, οι «προοδευτικοί» της πολιτικής ορθότητας έχουν ένα μικρό προβληματάκι με την τελευταία λέξη. Αλήθεια, αυτοί ποια λέξη χρησιμοποιούν γι’ αυτούς; Κάτι για «κοινωνικούς αγωνιστές» πήρε τ’ αυτάκι μου.

(Προς άρση παρεξηγήσεων ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν αποκάλεσε τους μαθητές-καταληψίες «κωλόπαιδα», αλλά όσους τα σπάνε).

Τη στήλη επιμελείται και…

Ψαρεύει (όταν δεν γράφει…) ο Γρηγόριος Φαρμάκης

(ΥΓ: «Χτυπάει» χωρίς πρόγραμμα)

Show Buttons
Hide Buttons