Ο α λ ι ε ύ ς . . .

Ο α λ ι ε ύ ς . . .

sms: Οι κυρώσεις είναι όπλο που παραμένει χρήσιμο όσο εκκρεμεί η αξιόπιστη απειλή χρήσης του. Εάν καταλήξει να χρησιμοποιηθεί, τότε έχει αποτύχει. Κάπως έτσι δεν λειτουργεί και η στρατιωτική αποτροπή;

sms: Τελικά, τι σου σκαρώνει η ίδια η ζωή (ελέω κορωνοϊού) . Αλήθεια ποιος φανταζόταν ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ η… Νάνσυ Πελόζι η Δημοκρατική Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, που είναι η πιo απηνής διώκτης του.

sms: Συνέβη κι αυτό το πρωτοφανές για προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Το περιοδικό-θεσμός Scientific American με αδιάλειπτη ζωή 175 ετών, για πρώτη φορά στην ιστορία του, με κύριο άρθρο της συντακτικής του επιτροπής, παίρνει ανοιχτά θέση για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, στηρίζοντας τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, αναφέροντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «έβλαψε σε μεγάλο βαθμό τις ΗΠΑ και τους πολίτες τους, γιατί απορρίπτει τα επιστημονικά δεδομένα». Ας το προσέξουμε όλοι μας.

 

Φιλικά…

Προς φίλους και μη δημοσιογράφους των τοπικών καναλιών. Εφαρμόστε στις συνεντεύξεις σας τη ρήση του Ιονέσκο: «Δεν είναι η απάντηση που διαφωτίζει, αλλά η ερώτηση».

Άλλωστε στην Αμερική, εκεί όπου άνθισε η τέχνη της συνέντευξης, υπάρχει ένα αξίωμα: Σταρ είναι αυτός που παίρνει τη συνέντευξη, όχι αυτός που τη δίνει. Είναι χοντρό δημοσιογραφικό φάουλ να αφήνεις τον άλλο να λέει ότι θέλει χωρίς να δευτερολογήσεις ούτε μία φορά, λέγοντάς του με τον τρόπο σου «τι λες ρε συ, πλάκα μας κάνεις;».

Δεν θέλουμε να παρακολουθούμε αγιογραφίες ή αναμενόμενες ερωταπαντήσεις.

Ξέρουμε βέβαια ότι σε μεγάλο βαθμό δημοσιογράφοι και πολιτικοί (ή όποιοι γενικώς) είναι φίλοι και γνωστοί, που δεν είναι κακό από μόνο του, είναι όμως πολύ κακό όταν αυτές οι ιδιότητες μπερδεύονται μεταξύ τους.

Και στη μικρή μας κοινωνία κάνει μπαμ από μακριά.

Τη στήλη επιμελείται και…

Ψαρεύει (όταν δεν γράφει…) ο Γρηγόριος Φαρμάκης

(ΥΓ: «Χτυπάει» χωρίς πρόγραμμα)

Show Buttons
Hide Buttons