Ο α λ ι ε ύ ς . . .

Ο α λ ι ε ύ ς . . .

sms: Απ’ το πρωτοσέλιδο: «Τείχος της Δημοκρατίας» της συριζαϊκής «Εφημερίδας των Συντακτών» με άρθρα των Σαμαρά και Μητσοτάκη, στο πρωτοσέλιδο της Αυγής, κομματικού εντύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είναι αθώοι» με φωτογραφία τους, ένα μίσος δρόμος. Εδώ ταιριάζει το «Αιδώς Α(υ)γείοι» για την επίσημα πια κομματική «Αυριανή» του Τσίπρα. Προσωπικά νοιώθω τη χαρά της δικαίωσης μια και είχα γράψει για την κατάντια της στις 1/7/2020.

sms: Συριζαϊκή ερμηνεία του νέου ποινικού κώδικα: «Πας μη συριζαίος φασίστας».

sms: Κιμ Γιονγκ Ουν (ηγέτης της Βόρειας Κορέας): «…Κανένας Βορειοκορεάτης δεν προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό γιατί ο σοσιαλισμός απέτρεψε τον κορωνοϊό…». Είναι τόσο απλά τα πράγματα… ε σύντροφοι…

 

Tρομονόμος

Για να μην ξεχνιόμαστε.

Ο νόμος της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που καταδίκασε τη Χ.Α. έγινε επί υπουργίας του Μ. Σταθόπουλου το 2001. Είναι ο αποκαλούμενος τότε «τρομονόμος», απ’ τους ίδιους που τώρα χειροκρότησαν την εφαρμογή του!

Τότε: «Ριζοσπάστης» (13.3.2001). «Το νομοσχέδιο για τον περιβόητο “τρομονόμο”… αποτελεί ένα ακόμα όπλο που στρέφεται κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που ο λαός κατέκτησε με αγώνες και θυσίες».

Τώρα η ίδια εφημερίδα: «Η απόφαση του δικαστηρίου: Ένοχοι οι Ναζί – εγκληματίες της Χρυσής Αυγής».

Τότε ο Συνασπισμός (12.3.2001): «H κυβέρνηση … διαμορφώνει ένα πεδίο ευνοϊκό για αυθαιρεσίες και για την ανατροπή των εγγυήσεων προστασίας δικαιωμάτων και ελευθεριών. Είναι ιστορική η ευθύνη της κυβέρνησης Σημίτη για την προώθηση αυτής της νέας νομοθεσίας καθ’ υπαγόρευση της πολιτικής των ΗΠΑ και κάτω από την πίεση της πολιτικής της Ν.Δ.».

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ (8.10.2020): «Η σημερινή ημέρα περνάει στην Ιστορία της χώρας ως μία ημέρα νίκης για το Κράτος Δικαίου, ως μία ημέρα νίκης για τη Δικαιοσύνη και, τελικά, ως μία ημέρα νίκης για την ίδια τη Δημοκρατία. Χαιρετίζουμε την ιστορική καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου για τα μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή». 

Βεβαίως, τότε υπήρχε η εξάρθρωση μιας ακροαριστερής εγκληματικής οργάνωσης («17 Νοέμβρη»), τώρα μιας ακροδεξιάς (Χρυσή Αυγή). Το καθήκον όμως του δημοκρατικού κράτους δικαίου ίδιο και στις δύο περιπτώσεις.

Τη στήλη επιμελείται και…

Ψαρεύει (όταν δεν γράφει…) ο Γρηγόριος Φαρμάκης

(ΥΓ: «Χτυπάει» χωρίς πρόγραμμα)

Show Buttons
Hide Buttons