Ο α λ ι ε ύ ς . . .

Ο α λ ι ε ύ ς . . .

sms: Η σύγκριση της δολοφονίας Κωστόπουλου με τη δολοφονία Φύσσα ή των «νοικοκυραίων» με τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής εντάσσεται στην «προοδευτικότητα» που πιάνεται απ’ τα μαλλιά της για να σωθεί.

sms: Εκεί όπου σταματάει η λογική αρχίζει η ιδεολογία.

 

Melting pot

Η πολυπολιτισμική ταυτότητα είναι το τελευταίο καταφύγιο του λεγόμενου προοδευτισμού. Η πολυπολιτισμική κοινωνία είναι προϊόν των ευρωπαϊκών αξιών.

Αυτές τις οποίες κατηγορούν ως αντιδραστικές οι υπερασπιστές της. Οι φεμινίστριες για παράδειγμα δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν ούτε μία μέρα έξω από τα σύνορα αυτής της Δύσης την οποίαν κατηγορούν για την ανδροκρατία της και τον σεξισμό.

Οι δε Άραβες Μουσουλμάνοι έχουν περισσότερα δικαιώματα στην επικράτεια των «Λευκών Χριστιανών» από όσα τους αναγνωρίζουν οι ομόφυλοι και ομόθρησκοί τους.

Θυμάμαι ότι χρησιμοποιούσα στις πολιτικές κόντρες στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα το άρθρο «Ποιος δεν φοβάται τους Αγιατολάδες;» του Α. Ελεφάντη στο περιοδικό «Ο Πολίτης», σαν απάντηση στην προοδευτική αγέλη που χειροκροτούσε την Ιρανική Επανάσταση του Χομεϊνί.

Κάποτε υπήρξε και πεφωτισμένη Αριστερά. Σήμερα όποιος δηλώνει ότι φοβάται τους ισλαμιστές υποπίπτει στο αμάρτημα της «ισλαμοφοβίας», ορισμένου ρητά στη βίβλο της πολιτικής ορθότητας.

Ας δώσουμε λοιπόν στην πολυπολιτισμικότητα την πραγματική της σημασία. Δηλαδή το «melting pot», ήτοι τη συγχώνευση σε ένα πολιτισμικό περιβάλλον που αποδέχεται τη διαφορά τους, όποιοι κι’ αν είναι αυτοί.

 

Λόγια…

O Τσίπρας προτείνει άμεση επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν. μίλια στα νησιά μας στην Αν. Μεσόγειο και στην Κρήτη δηλώνοντας: «η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, στα νησιά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κρήτη, είναι μονόδρομος».

Όχι πως έχουν σήμερα κάποια σημασία τα λόγια του Αλέξη (τα οποία μάλιστα διατυπώθηκαν ύστερα από σύσκεψη ειδικών, τρομάρα τους) αλλά τα αναφέρω για τον αυθόρμητο γέλωτα που προκαλεί η εικόνα του Αλέξη ως άλλου απόστρατου που αγορεύει.

Βέβαια δεν αποκλείεται να θέλει και πάλι να παραστήσει τον Ανδρέα, όταν αυτός έλεγε το «βυθίσατε το Χώρα». Μόνο που ο Ανδρέας το είπε μεν, αλλά όταν πήρε την εξουσία παρήγγειλε Phantom και Mirage, κόντρα σε κάτι πολιτικούς προγόνους του Αλέξη που καταψήφιζαν τα κονδύλια για την άμυνα. Για να μην ξεχνιόμαστε.

(Αλήθεια γιατί οι Συριζαίοι δεν ακολούθησαν αυτόν το «μονόδρομο» στα χρόνια που κυβερνούσαν; A… ξέχασα… δεν πρόκαναν).

Τη στήλη επιμελείται και…

Ψαρεύει (όταν δεν γράφει…) ο Γρηγόριος Φαρμάκης

(ΥΓ: «Χτυπάει» χωρίς πρόγραμμα)

Show Buttons
Hide Buttons