Λαϊκισμός
«Με τον κ. Γαβρόγλου είχαμε τον εκπαιδευτικό λαϊκισμό. Δεν είναι δυνατόν αυτό που κάνατε. Να καταργήσετε ΤΕΙ, να πάρετε τμήματα και να τα προσθέσετε σε Πανεπιστήμια που δεν τα θέλανε, να τα βάλετε σε διάφορες πόλεις από δω και από κει χωρίς να υπάρχει καμία οργανική συνοχή μεταξύ τους, να φτιάξετε μια νέα κατηγορία καθηγητών, οι ΕΣΠΑτζίδες που πληρώνονται απ’ το ΕΣΠΑ, πήρατε αν είναι δυνατόν καθηγητές απ’ την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δήθεν για να στελεχώσετε τα πανεπιστημιακά τμήματα των ΤΕΙ. Αυτός είναι εκπαιδευτικός λαϊκισμός…».
Απ’ ομιλία του Γ. Βαρουφάκη στη Βουλή απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί όμως καλέ μου άνθρωπε δεν προχωράς παρακάτω τη σκέψη σου; H λογική της συνέχεια είναι να πεις ότι πρέπει, χωρίς καθυστέρηση και δισταγμό, να καταργηθούν δεκάδες πανεπιστημιακά τμήματα με ασαφές επιστημονικό αντικείμενο και να μεταφερθούν δεκάδες τμήματα από τα πρώην ΤΕΙ (και νυν πανεπιστήμια) στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης διετούς φοίτησης.
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται δήθεν πανεπιστήμια. Δεν το λες γιατί φοβούμενος και εσύ το πολιτικό κόστος χαϊδεύεις αυτιά, λαϊκίζοντας εν τέλει το ίδιο και εσύ.
Ορισμοί
Είναι ανεκτίμητο να μπορείς να πάρεις καθοριστικές αποφάσεις για τον εαυτό σου από τη μια στιγμή στην άλλη. Αυτό είναι ελευθερία. Να μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου όποτε το θελήσεις. Την ομορφιά την ορίζω με έναν τρόπο: εκτός από εκείνη που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, την γεωμετρική, για μένα ομορφιά είναι να βλέπω ένα πρόσωπο ή οτιδήποτε και χωρίς να καταχωρίσω χαρακτηριστικά, να με κάνει να νοιώσω όμορφα. Να ξεκουραστούν τα μάτια μου πάνω του. Αυτό δεν πάει να πει ότι θα είναι και τέλειο.
Ντοστογιέφσκι: «Κόλαση είναι ο πόνος του να μην μπορείς να αγαπάς».
Το ευχαριστώ
Ένας απ’ τους λόγους που θα κάνω το εμβόλιο είναι επειδή το οφείλω απέναντι σ’ όλους αυτούς τους εθελοντές που συμμετείχαν στις δοκιμές εικονικών ή μη δόσεων. Επειδή χάρη σε αυτούς μάθαμε πως το εμβόλιο προστατεύει. Και πολύ περισσότερο το οφείλω σε αυτόν τον ένα από τις ομάδες ελέγχου που πέθανε μετά την σοβαρή του νόσο. Θα μπορούσε να είναι στην ομάδα του εμβολίου, και να ζούσε προστατευμένος. Αυτούς πρέπει να ευχαριστούμε και να θυμόμαστε.
Τη στήλη επιμελείται και…
Ψαρεύει (όταν δεν γράφει…) ο Γρηγόριος Φαρμάκης
(ΥΓ: «Χτυπάει» χωρίς πρόγραμμα)