Ο α λ ι ε ύ ς . . .

Ο α λ ι ε ύ ς . . .

Mε ευκαιρία το «μένουμε σπίτι», διαβάζω πολλά βιβλία και άρθρα και ρεπορτάζ σε Μέσα όπως εφημερίδες, sites και blogs. Έχω αγανακτήσει με το ψέμα και με το χειρότερό του, τη μισή αλήθεια που γράφεται και με την προπαγάνδα που περνάει μέσα από αυτά.

Θα σας κοινοποιήσω ονομαστικά μερικά και θα καταλάβετε.

Θανάσης Καρτερός (αρθρογράφος εφημ. «Αυγή»). Τίτλος του άρθρου: «Σοβαρά, κύριε Μητσοτάκη, δεν έχεις να λογαριαστείς με κανέναν;».

Απ’ το άρθρο: «Δεν έχω να λογαριαστώ με κανέναν» δήλωσε με βαριά αυτοπεποίθηση, έως μαγκιά Columbia, ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή χαρακτηρίζοντας διχαστική και χυδαία την άποψη -τον Πολάκη πήρε η μπάλα- ότι «μετά θα λογαριαστούμε». Τι είπε ο Μητσοτάκης; «Προσωπικά δεν έχω να λογαριαστώ με κανέναν αλλά έχω υποχρέωση να δώσω λογαριασμό σε όλους».

Ο αρθρογράφος αλλοιώνει τη φράση παίρνοντας μόνο ένα κομμάτι της και με βάση αυτό αραδιάζει στη συνέχεια τα δικά του. Βέβαια, όταν ο άλλος είναι μανούλα στην προπαγάνδα, δεν περιμένεις τίποτα διαφορετικό. Ο Καρτερός ήταν αρχισυντάκτης του «Ριζοσπάστη» με διευθυντή τον Γρηγόρη Φαράκο, όταν έγινε το πυρηνικό δυστύχημα στο Τσερνομπίλ και στα πρωτοσέλιδά τους ήταν το… «Αντισοβιετικό νέφος με πρόσχημα το ατύχημα στο Τσερνομπίλ» και «Η κατηγορηματική δήλωση της ΕΣΣΔ ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος».

Τα τελευταία χρόνια ήταν διευθυντής του γραφείου τύπου του Τσίπρα ως Πρωθυπουργού. Έδεσε το σιρόπι…

Γιώργος Λακόπουλος (αρθρογράφος διαδικτυακής εφημ. «Ανοιχτό παράθυρο»). Τίτλος του άρθρου: «Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Έλεος!».

Απ’ το άρθρο: «…Δεν μπορεί καν να επιλέγει η ίδια ότι θα υπογράφει και να αναφέρεται σε επίσημα έγραφα ως «Κατερίνα» και όχι Αικατερίνη όπως είναι το όνομα της. Ο επικεφαλής του Πολιτεύματος δεν μπορεί να παίζει ούτε με το όνομά του. Αλλιώς θα μπορούσε η κυρία να ζητήσει να τη φωνάζουν Καίτη, Κάθριν, ή ό,τι άλλο υποκοριστικό της αρέσει. Δεν υπήρχε πιο οικείος πολιτικός από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Αλλά όταν έγινε πρόεδρος υπέγραφε ως «Προκόπιος» και έτσι έπρεπε.

Τον τελευταίο μάλιστα θα μπορούσε να τον έχει εμμέσως σύμβουλο -δια των συνεργατών του που έσπευσε να ξηλώσει συλλήβδην… Αλλά και επειδή το μέσο είναι το μήνυμα, είναι σίγουρη ότι ο αρχηγός του κράτους πρέπει να έχει λογαριασμό στο Facebook, το Twitter και τα λοιπά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να κάνει κάθε τόσο αναρτήσεις; Όπως π.χ. η πολιτική συνομιλία της με τον Αμερικανό Πρέσβη. Ποιος της το υπέδειξε;. Πάντως όχι κάποιος σοβαρός συνεργάτης της.

Δεν φαίνεται να έχει και πολλούς αν κριθεί από τα ξύλινα κείμενα των λόγων που δεν εμπνέουν… Και μεταξύ μας: όταν δοκιμάζεται ο λαός δεν του συστήνει… ποίηση!».

Εσείς τι καταλάβατε απ’ το άρθρο του κυρίου; Εγώ πάντως κατάλαβα ότι ήθελε η επιλογή του Μητσοτάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας να είναι ο Παυλόπουλος. Κι όχι μόνο ήθελε, τρελαίνονταν γι’ αυτό! Και πράγματι ο κύριος αυτός είχε λυσάξει αρθρογραφώντας για το σωστό της επιλογής Παυλόπουλου και επειδή δεν του βγήκε, στάζει τώρα χολή για τη νέα πρόεδρο με κριτική για τα μπάζα. Γνωστή η διαδρομή θα μου πείτε, όταν κάτι δεν σου βγαίνει. Και του εν λόγω κυρίου μάλιστα δεν του βγήκε κι άλλη φορά…

Ήταν στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, αναγνωρίζοντας το μάλιστα-αλλά και τι μπορούσε άλλο να κάνει- γράφοντας «… έπεσα έξω σε όλες τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις μου. Για όλα και για όλους… Αλλά πλέον η υπογραφή μου θα είναι βάρος, αν συνεχίσω να γράφω.

Τι να λέμε τώρα; Ποιος θα ασχοληθεί με ό,τι λέω, όταν έχω διαψευσθεί παταγωδώς;» Παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να γράφει… μέχρι να του βγει, διασπείροντας… την αλήθεια.

Κώστας Βαξεβάνης (δημοσιογράφος-εκδότης εφημ. Documento).

Γράφει: «Καφεμαντεία και ενόραση στην υπηρεσία της χώρας δια μέσου του κυρίου Τσιόδρα. Ντροπή για έναν επιστήμονα να κάνει αντιεπιστημονικές ανακοινώσεις για το τι ΘΑ γινόταν, με ακρίβεια κιόλας, για να υπηρετήσει την επιστήμη της προπαγάνδας. Να παραδώσει τα σκήπτρα στη συμπαθή Άση Μπίλιου. Δεν ξέρουν τα κρούσματα που έχουμε, μπερδεύουν τον αριθμό των νεκρών κάθε μέρα, αλλά ξέρουν με ακρίβεια πόσους νεκρούς ΘΑ είχαμε».

Ενοχλημένος από ένα νούμερο που προέκυψε από ένα επιστημονικό μοντέλο γράφει ασύστολα ψεύδη για κάτι που βλέπουμε και ακούμε όλοι μας προσπαθώντας να μας «τρελάνει». Ανήκει κι ο κύριος αυτός στην προηγούμενη κατηγορία αυτών «που δεν τους βγήκε». Βέβαια αυτός αποτελεί μια κατηγορία μόνος του λόγω του ακραίου «τζαμπουκαλίστικου» ύφους της γραφής του. Περίμενε πολλά περισσότερα θύματα από τον κορονοϊό στη χώρα για να του βγει ο προπαγανδιστικός πολιτικοδημοσιογραφικός του λόγος. Δυστυχώς γι’ αυτόν, ο Τσιόδρας και οι συν αυτώ με την δουλειά τους, δεν του καναν το χατίρι και έμεινε μόνο με τη χολή. Δεν πειράζει, με λίγο… ξυδάκι θα του περάσει.

Τη στήλη επιμελείται και…

Ψαρεύει (όταν δεν γράφει…) ο Γρηγόριος Φαρμάκης 

(ΥΓ: «Χτυπάει» χωρίς πρόγραμμα)

Show Buttons
Hide Buttons