Ο α λ ι ε ύ ς . . .

Ο α λ ι ε ύ ς . . .

Γέφυρες

Το πρόσφατο άρθρο της Φ. Γεννηματά στα ΝΕΑ με τίτλο: «Δεν ήταν μόνο οι αυταπάτες αλλά και οι απάτες» διέλυσε και τις τελευταίες αυταπάτες των «γεφυροποιών» για συνεργασία ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια μιας… «ευρύτερης προοδευτικής κυβερνητικής συμμαχίας» ελέω απλής αναλογικής.

Οι ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις για το ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνειών.

Παραθέτω μερικά αποσπάσματα δια του λόγου το αληθές. «Οι αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή, έρχονται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία με μεγάλο δείκτη αβεβαιότητας […] Με την αποκάλυψη της παρακρατικής δράσης υπό την εποπτεία του συγκυβερνήτη τους και την ομολογία πανίσχυρου, εξ’ απορρήτων τότε υπουργού ότι η κυβέρνησή τους λειτουργούσε ως «μαγαζί» με παράλληλα «παραμάγαζα» του σκοτεινού και βαθέως κράτους της Δεξιάς. Για να πλουτίζουν, να πιέζουν και να εκβιάζουν» […] « με το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα όσων, συνωστιζόμενοι στις πλατείες του μίσους με την Δεξιά και την ακροδεξιά, μας κούναγαν το δάκτυλο και πολέμησαν λυσσαλέα με ψέματα και χτυπήματα κάτω από τη μέση τη δημοκρατική παράταξη. Στις πλάτες των οργισμένων, από την κρίση, πολιτών οργανώθηκε και εκτελέστηκε ένα πολιτικό σχέδιο με στόχο την εδραίωση τους στην εξουσία εις βάρος της χώρας και των θεσμών»[…]«Πέρα από το ποινικό σκέλος, υπάρχουν και σαφείς πολιτικές ευθύνες, που δεν μπορούμε να παρακάμψουμε» […]. «Ίσως για αυτό ο κ.Μητσοτάκης πασχίζει να βγάλει τον κ. Τσίπρα από το κάδρο των ευθυνών. Δείχνει τον κ. Παππά, τον ενδιάμεσο και απαλλάσσει το «αφεντικό». […]Δεν θα αφήσουμε την πολιτική ζωή να βουλιάξει στο βούρκο μαγαζιών, παραμάγαζων ούτε θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί, από δεξιά και αριστερά, το πολιτικό και κοινωνικό αίτημα για κάθαρση και διαφάνεια ως άλλοθι για μικροπολιτικά παιχνίδια».

Απ’ την άλλη 8 «γεφυροποιοί», μέλη του ΠΣ, σε κείμενο-παρέμβασή τους αναφέρονται στον… «πλούτο της πληθυντικής Αριστεράς», τις αρχές, τις αξίες, το ήθος της.

«…Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς προφανώς και ισχύει. Μόνο που αυτό δεν συνοδεύει αναγκαστικά όποιον δηλώνει αριστερός, ως σφραγίδα δωρεάς. Υποστηρίζεται και αναδεικνύεται κάθε στιγμή και σε κάθε πράξη…».

Το ηθικό πλεονέκτημα είναι μόνο ατομικό παράσημο. Δυστυχώς γι’ αυτούς, αν φυσικά θέλουν να τα δουν τα τελευταία γεγονότα και δεν τα απωθούν επικαλούμενοι γελοίες δικαιολογίες του στυλ «νέο 89»-εσύ ρε Λακόπουλε που το ξέθαψες, είσαι ο νέος… Σπύρος Χατζάρας;

Τα ίδια τα γεγονότα τους διέψευσαν οικτρά. Ας πρόσεχαν…

Τη στήλη επιμελείται και…

Ψαρεύει (όταν δεν γράφει…) ο Γρηγόριος Φαρμάκης

(ΥΓ: «Χτυπάει» χωρίς πρόγραμμα)

Show Buttons
Hide Buttons