Ο α λ ι ε ύ ς . . .

Ο α λ ι ε ύ ς . . .

sms: Βασίλης Ραφαηλίδης: «Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από φιλανθρωπία. Έχει ανάγκη από ανθρωπισμό». «Στη φύση δεν υπάρχει εξουσία, υπάρχει ηγεσία».

sms: Η «αποφυγή του πολέμου» με οποιοδήποτε τίμημα είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την «αποτροπή του πολέμου».

sms: Σιχαίνομαι όλους όσους καταφεύγουν με ευκολία στην αυτοθυματοποίηση. Τη θεωρώ τη χειρότερη αδυναμία.

Θράσος…

O ορισμός του πολιτικού θράσους: Α. Τσίπρας: «…Αν ο Μητσοτάκης δεν μπορεί, είμαστε εδώ (…) έτοιμοι να ξαναβγάλουμε – αν χρειαστεί- τα καστανά από τη φωτιά…», όταν την ίδια μέρα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν double score μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ και η διαφορά Μητσοτάκη απ’ τον Τσίπρα ως προς την « καταλληλότητα για πρωθυπουργός» είναι χαώδης. Μάλλον για αυτοτρολλάρισμα πρόκειται.

Αμ το άλλο απ’ τον ίδιο: «…Είδαμε τις προηγούμενες μέρες τον κ. Μητσοτάκη να πουλάει ηλιοβασιλέματα στη Σαντορίνη, την ίδια στιγμή όμως που ο τουρισμός μπαίνει σε ένα πολύ βαθύ σκοτάδι και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό βιώνουν μέρες αντίστοιχες με τις πιο σκληρές των μνημονιακών χρόνων…».

H πλήρης αντιστροφή-διαστρέβλωση της πραγματικότητας (…των 360 μοιρών). Λες κι ο Μητσοτάκης δεν «πούλησε τα ηλιοβασιλέματα στη Σαντορίνη» σ’ όλο τον κόσμο, για να βοηθήσει να δουλέψει ο τουρισμός και μαζί και οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν. Αντί να επικροτεί την προσπάθεια, κινείται στη λογική του κατά Γ. Βαρουφάκη «αριστερού τσούρμου» της γνωστής φτηνής αντιπολίτευσης, που δυστυχώς γι’ αυτόν χτυπά πια «ανοιχτές θύρες».  

Τη στήλη επιμελείται και…

Ψαρεύει (όταν δεν γράφει…) ο Γρηγόριος Φαρμάκης

(ΥΓ: «Χτυπάει» χωρίς πρόγραμμα)

 

 

Show Buttons
Hide Buttons