Ο Β. Τσίκαρης καταγγέλλει υπερτιμολόγηση των καυσίμων από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας

Ο Β. Τσίκαρης καταγγέλλει υπερτιμολόγηση των καυσίμων από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας

Καταγγελία με σημαντικές πολιτικές διαστάσεις που πρέπει να διερευνηθούν, έκανε κατά της Περιφέρειας Ηπείρου, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Βασίλης Τσίκαρης, αναφορικά με τον τρόπο της προμήθειας καυσίμων όλων των δημοσίων υπηρεσιών, μέσω διαγωνισμών που αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Μέχρι προ ημερών, το νοσοκομείο προμηθεύονταν πετρέλαιο για τις ανάγκες του – κίνησης και όχι θέρμανσης, αφού αυτό προβλέπει ο νόμος – και με τον παλιό διαγωνισμό που επεκτάθηκε για αρκετό χρονικό διάστημα, πλήρωνε αρκετά παραπάνω χρήματα από ότι θα πληρώνει στο εξής.

 

Όπως εξήγησε ο κ. Τσίκαρης, στο νέο διαγωνισμό που διενήργησε το νοσοκομείο υπό τις εντολές του, έθεσε τον όρο η τιμή που τιμολογούνται τα καύσιμα να είναι η τιμή του Παρατηρητηρίου Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπως προβλέπεται από το νόμο. Τότε έγινε αντιληπτό ότι δε συνέβαινε αυτό, όταν ακριβώς ήλθε η στιγμή να τιμολογήσει το νοσοκομείο τα καύσιμα. «Πέσαμε πάνε σε αντιρρήσεις και διαμαρτυρίες του προμηθευτή που έθεσε το θέμα ότι άλλη τιμή αναρτά η Περιφέρεια Ηπείρου και άλλη είναι η τιμή του Παρατηρητηρίου του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η διαφορά είναι σημαντική και επιμείναμε και έτσι, σήμερα προμηθεύεται το ίδρυμα, στη μέση τιμή χονδρικής του Παρατηρητηρίου του Υπουργείου Ανάπτυξης» δήλωσε.

Το ερώτημα που έθεσε και γραπτώς στην Περιφέρεια Ηπείρου, η διοίκηση του νοσοκομείου είναι πως είναι δυνατόν η τελική τιμή του πετρελαίου κίνησης στην χονδρική να είναι ακριβότερη από ό,τι στη λιανική. 1,40 ευρώ το λίτρο στη χονδρική και στο πρατήριο να πληρώνεται με 1,26 ευρώ το λίτρο. «Εμείς έχουμε λύσει πλέον το θέμα με τον προμηθευτή μας, αλλά το θέτω ως ερώτημα γιατί οι τιμές που αναρτώνται στην Περιφέρεια Ηπείρου, επηρεάζουν το σύνολο των προμηθειών των δημόσιων φορέων».

Ενδεικτικά για την προηγούμενη εβδομάδα, τα νούμερα που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Τσίκαρης είναι: μέση τιμή με ΦΠΑ του Παρατηρητηρίου 1,175 ευρώ το λίτρο, τιμή της Περιφέρειας Ηπείρου 1,40 ευρώ με ΦΠΑ…

Ο κ. Τσίκαρης επανέλαβε δύο φορές πως στο σχετικό έγγραφο του νοσοκομείου προς την Περιφέρεια δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Η καταγγελία Τσίκαρη έρχεται λίγες εβδομάδες, μετά από αυτό το δημοσίευμα που μιλούσε για περίεργες κινήσεις στον τρόπο ανάθεσης των έργων προμήθειας καυσίμων από πλευράς της Περιφέρειας Ηπείρου, με τον ίδιο πρωταγωνιστή, για φορείς του Δημοσίου, που μέχρι τότε ανέθεταν για καλύτερα την προμήθεια των καυσίμων τους στην Περιφέρεια. Πλέον αναμένονται οι απαντήσεις της Περιφερειακής Αρχής αν και είναι βέβαιο πως ο διοικητής του ΠΓΝΙ άνοιξε «πόλεμο» με την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία μέχρι τώρα, του είχε συμπαρασταθεί σχεδόν σε κάθε αίτημα χρηματοδοτικής έγκρισης έργων στο ΕΣΠΑ…

(Με στοιχεία από το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Νέοι Αγώνες» στο φύλλο της Τρίτης, 6/3/2018)

Show Buttons
Hide Buttons