Ο Γιάννης Στέφος για την έξοδο από το μνημόνιο, τις συντάξεις και τις εκλογές (βίντεο)

Ο Γιάννης Στέφος για την έξοδο από το μνημόνιο, τις συντάξεις και τις εκλογές (βίντεο)

Την έξοδο της χώρας από το τρίτο δανειακό πρόγραμμα στο οποίο αναγκάστηκε να μπει μετά την διαπραγμάτευση του 2015, χαιρετίζει μιλώντας στη ΒΗΜΑ τηλεόραση, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος.

Η Ελλάδα δεν έχει τέταρτο μνημόνιο, ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Στέφου, απάντηση στην κριτική της αντιπολίτευσης που διατυπώνει ακριβώς τον αντίθετο ισχυρισμό.

Ο κ. Στέφος ανέτρεξε στο ιστορικό της μνημονιακής εποχής κατά την οποία για δύο φορές επιχειρήθηκε όπως είπε, να βγει η χώρα από τη μνημονιακή εποπτεία, με διαδοχικές κυβερνήσεις και Πρωθυπουργούς αλλά δεν τα κατάφερε. Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ γίνεται κατορθωτό η χώρα να αποκτήσει ευχέρεια κινήσεων και διακριτή δυνατότητα να χαράξει τις δικές της πολιτικές που πρέπει να επικεντρώνονται στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, όπως σημείωσε.

Συντάξεις, μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, αναβάθμιση των υπηρεσιών της υγείας, της παιδείας και όχι μόνο, είναι οι προτεραιότητες που σύμφωνα με τον κ. Στέφο πρέπει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα να προσανατολίσει το αριστερό της στίγμα.

Όσον αφορά την πολιτική που θα εξαγγείλει στην επερχόμενη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, ο κ. Στέφος διατύπωσε την άποψη πως δεν πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις για τις οποίες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχει βάλει τουλάχιστον δύο φορές τους βουλευτές που την στηρίζουν, να ψηφίσουν την περικοπή τους.

Τέλος, ο κ. Στέφος υποστήριξε πως το σενάριο των πρόωρων εκλογών απομακρύνεται και αν όπως είπε, τα πράγματα πάνε καλά για την κυβέρνηση, δεν θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στην κάλπη πριν τη λήξη της τετραετίας.

 

Show Buttons
Hide Buttons