Ο Δήμαρχος παίρνει πάνω του τη ΔΕΥΑΙ… «Δε γίνονται θαύματα»

Ο Δήμαρχος παίρνει πάνω του τη ΔΕΥΑΙ… «Δε γίνονται θαύματα»

Στην υπερφόρτωση του δικτύου της ΔΕΥΑΙ και ενδεχομένως σε μεγάλες μονάδες που δεν επεξεργάζονται πλήρως τα απόβλητά τους που οδηγούν στον κεντρικό αγωγό της ΔΕΥΑΙ, αποδίδει ο Δήμαρχος Ιωαννιτών και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Θωμάς Μπέγκας, το πρόβλημα που ανέκυψε τις τελευταίες μέρες και αναδείχθηκε με την καταγγελία του Δήμου Ζίτσας, την Τρίτη.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ τονίζει ότι ο υπηρεσιακός μηχανισμός της ΔΕΥΑΙ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου κι αναλόγων προβλημάτων και πως στην παρούσα φάση το φαινόμενο βαίνει προς εκτόνωση.

Σε μια ανακοίνωση που υπογράφει για πρώτη φορά ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, επαναλαμβάνει πράγματα γνωστά για την επέκταση του εργοστασίου της ΔΕΥΑΙ και το έργο που απεντάχθηκε και επανεντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, το οποίο όμως δεν έχει ακόμα συμβασιοποιηθεί έπειτα από 9 και πλέον χρόνια προσπάθειας (!). «Η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑΙ είναι γνωστό ότι λειτουργεί οριακά εδώ και αρκετά χρόνια» τονίζει ο Δήμαρχος και επισημαίνει πως «Μετά από μεγάλο κόπο η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και σύντομα θα έχουμε ανάδοχο του έργου».

Το φαινόμενο το οποίο παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες είναι προϊόν υπερφόρτωσης του συστήματος, τονίζει ο Δήμαρχος σημειώνοντας πως η μη υλοποίηση της επέκτασης της εγκατάστασης, πέραν όλων των άλλων, έχει επιφέρει την πρόωρη γήρανσή της και εμποδίζει την συντήρησή της. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η ένταξη στο δίκτυο αποχέτευσης και νέων περιοχών, οι οποίες επιβάρυναν περαιτέρω την εγκατάσταση. «Τέτοια προβλήματα μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης θα συνεχίσουν να υπάρχουν» λέει και στην παρούσα φάση, το φαινόμενο βαίνει προς εκτόνωση.

Η ΔΕΥΑΙ δια του Δημάρχου απευθύνει έκκληση στις μονάδες που είναι εγκατεστημένες στην Βιομηχανική Περιοχή και διαθέτουν μονάδες βιολογικού καθαρισμού να φροντίζουν τόσο την ορθή λειτουργία τους όσο και την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος που παραλαμβάνεται από τον αγωγό της ΔΕΥΑΙ προκειμένου να μην επιβαρύνεται περισσότερο η εγκατάσταση του τριτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού.

«Δυστυχώς μας έλαχε ο κλήρος να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που έχουν σχέση με την υπερφόρτωση της εγκατάστασης λαμβάνοντας υπόψη ότι θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί σε πρωθύστερο χρόνο από τη στιγμή που ήταν γνωστό ότι η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης της ΔΕΥΑΙ δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από το μέγεθος της σημερινής εγκατάστασης. Θαύματα δεν γίνονται. Δίνουμε τη μάχη μας με το χρόνο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Show Buttons
Hide Buttons