Ο εορτασμός της εθνικής επετείου στην Άρτα

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου στην Άρτα

Με ελληνικές σημαίες στο Δημαρχείο και στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, η Άρτα γιορτάζει την επέτειο της επανάστασης του 1821, λόγω των ειδικών συνθηκών του κορωνοϊού.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος της πόλης Χρήστος Τσιρογιάννης τονίζει τα εξής:

«Η πόλη μας ντύθηκε με τη Γαλανόλευκη, για να υποδεχθεί και να τιμήσει την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, τους αφανείς αγωνιστές, τους ήρωες πολεμιστές, τους θεμελιωτές της δικής μας ελευθερίας. Αλλά και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Αυτή την χρονιά, οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την τέλεση Δοξολογιών στους Ιερούς Ναούς μας, παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων.
Όμως, η σημαία που ατενίζει στον Αρτινό ουρανό, οι σημαίες στα μπαλκόνια μας και στα δημόσια κτίρια, οι σημαίες που τα παιδιά μας ζωγραφίζουν αυτές τις ημέρες στα σπίτια, μας υπενθυμίζουν πως ο Πατριωτισμός, η Ενότητα, η Αυταπάρνηση αλλά και το Θάρρος δεν είναι λέξεις. Είναι στάση ζωής, είναι πράξεις και διδάγματα.

Είναι η τρανταχτή και ευλαβική απόδειξη ότι οι μάχες, ακόμη και αν φαντάζουν άνισες, κερδίζονται.

Με αυτή την εθνική παρακαταθήκη, με τα λόγια του Μακρυγιάννη να αντηχούν ακόμη ζωντανά πως «Είμαστε εις το εμείς κι όχι εις το εγώ», γιορτάζουμε και τιμούμε την Εθνική Επέτειο μας».

Show Buttons
Hide Buttons