Ο Θωμάς Μπέγκας στον «Ασκό του Αιόλου»: «Το μέλλον είναι εδώ»… προεκλογικό μότο της «Ενότητας Πολιτών»

Ο Θωμάς Μπέγκας στον «Ασκό του Αιόλου»: «Το μέλλον είναι εδώ»… προεκλογικό μότο της «Ενότητας Πολιτών»

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, στο πλαίσιο της εκπομπής «Ασκός του Αιόλου» της ΒΗΜΑ Τηλεόραση, το βράδυ της Κυριακής, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας αναφέρθηκε στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της παράταξης της δημοτικής αρχής, με τη βεβαιότητα της επανεκλογής να προκύπτει από τις απαντήσεις του στον Αλέξη Λέφα.

Η συνέντευξη ξεκίνησε από τις ενδοπαραταξιακές διαδικασίες του 2014, από τις οποίες ο Θωμάς Μπέγκας εξελέγη επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» κόντρα στο μέχρι πρότινος αρχηγό της τότε δημοτικής αρχής, Φίλιππα Φίλιο. Ο κ. Μπέγκας χαρακτήρισε πρωτόγνωρη δημοκρατική διαδικασία και παρακαταθήκη για το μέλλον, την εκλογή του. «Δεοντολογικά κάναμε το άριστο, αντιλαμβάνομαι σε προσωπικό επίπεδο ότι κάποια πικρία που μπορεί να υπάρχει αλλά από τη στιγμή που από μια διαδικασία μιας γραμματείας αποφασίστηκε να γίνει ένα εκλεκτορικό σώμα, δεν αμφισβητείται» σημείωσε. Υπενθύμισε δε πως η πρόταση για εκλογές μέσω περιορισμένου εκλεκτορικού σώματος και όχι ανοιχτά, ήταν πρόταση του Φίλιππα Φίλιου. «Πέντε χρόνια τώρα δεν αμφισβήτησε κανείς τη διαδικασία» κατέληξε.

Εξυγίανση των οικονομικών, κοινωνική πολιτική, εξωστρέφεια, τουρισμός και πολιτισμός είναι σε τίτλους, τα κεφάλαια της δημοτικής περιόδου στα οποία παρήχθη το σημαντικότερο έργο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα.

Μεγάλα έργα της προηγούμενης θητείας είναι η τουριστική ανάπτυξη και η αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων. Μεγάλα έργα σχεδιάστηκαν και ωρίμασαν και θα αρχίσουν να υλοποιούνται το επόμενο διάστημα, τόνισε ο δήμαρχος και σημείωσε πως «στην επόμενη περίοδο, τα Γιάννενα θα είναι ένα απέραντο εργοτάξιο μεγάλων έργων«…

Μεγάλα έργα είναι η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού και η επέκταση των δικτύων αποχέτευσης, έργα που ωρίμασαν και θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια.

Τώρα η πόλη είναι εργοτάξιο μικρών έργων, όπως είπε.

Όσον αφορά το σχεδιασμό και το πρόγραμμα της παράταξης για την επόμενη τετραετία… Το προεκλογικό σλόγκαν της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα» θα είναι «το μέλλον είναι εδώ«… αποκάλυψε ο κ. Μπέγκας.

Η εξήγησή του έχει να κάνει με το ότι η υλοποίηση των σχεδιασμένων έργων θα αποτελέσει το πρόγραμμα της παράταξης για την τετραετία 2019-2023.

«Εμείς έχουμε πολύ λίγα θα, η επόμενη τετραετία θα είναι αυτό που σοβαρά σχεδιάσαμε αυτή την πενταετία και γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος να υποσχεθούμε τίποτα περισσότερο. Επικοινωνήσαμε ήδη το έργο της επόμενης θητείας…» είπε.  

Show Buttons
Hide Buttons