Ο Ν. Παπαδιώτης απαντά στα περί εύνοιας

Ο Ν. Παπαδιώτης απαντά στα περί εύνοιας

Ο τραγουδιστής και μουσικός Νίκος Παπαδιώτης απαντά σε σχόλιο της στήλης «Δήγματα» του περασμένου Σαββάτου, με το οποίο αναφερθήκαμε εμμέσως και όχι ονομαστικά σε αυτόν, σημειώνοντας πως «Μπορεί και να έχεις δίκιο όταν λες πως κάποιοι ευνοήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, επειδή ήταν σόι του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ας πούμε…»…

Η απαραίτητη διευκρίνιση από μέρους μας, πριν παραθέσουμε ολόκληρη την απάντηση του Ν. Παπαδιώτη ως οφείλουμε, είναι πως η αναφορά που παραθέσαμε είχε καθαρά υποθετικό χαρακτήρα και δεν υιοθετήσαμε τα περί εύνοιας του κ. Παπαδιώτη από την προηγούμενη δημοτική αρχή, λόγω της συγγενικής του σχέσης με τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κάτι που πιθανά υπονόησε ο Δήμαρχος στην πρώτη απάντησή του.

Η απάντηση του κ. Παπαδιώτη έχει ως εξής:

 

«Κύριε Μπούρχα, παρακολουθείτε και γνωρίζετε την πορεία μου ως Καλλιτέχνη εδώ και παρά πολλά χρόνια από τις αρχές του 2000.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι, άλλα τόσα χρόνια παρουσίας, με τις πρώτες δημόσιες συναυλίες στα Γιάννενα το ’80.

Σε όλα αυτά τα χρόνια οι συμμετοχές μου σε παραστάσεις οργανωμένες από τον Δήμο δεν έφτασαν ποτέ τις δεκάδες, όπως πολύ δηκτικά αναφέρει στην επιστολή του ο Δήμαρχος και με τον τρόπο σας τον επιβεβαιώνετε, αλλά είναι ζήτημα αν συμπληρώνουν την δεκάδα.

Στην δε θητεία του ως πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου ήταν μια και μοναδική και ακόμα πιο μοναδική για την καλλιτεχνική της αξία με διεθνούς κύρους μουσικούς και γιατί χρηματοδοτήθηκε με πόσο που κάλυπτε μόνο την μεταφορά και τα έξοδα διαμονής των καλλιτεχνών που ήρθαν από την Αθήνα να παίξουν αφιλοκερδώς λόγω της προσωπικής μου φιλίας.

Και αυτά είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά του Πνευματικού Κέντρου και εύκολη δουλειά για έναν δημοσιογράφο να τα επαληθεύσει.

  • Paris athens express με Opus4 και David Nachmias

 

Στην δε θητεία του επόμενου προέδρου οι προτάσεις που έκανα την περασμένη τετραετία ήταν πάνω από 10, από τις οποίες εγκρίθηκαν και έγιναν οι τέσσερις, πάντα συνεργασίες με καλλιτέχνες αναγνωρισμένης αξίας.

Τις παραθέτω και αυτές και είναι εύκολο να επαληθευτούν:

  • Αφιέρωμα στον Carlos Gardel με Roman Gomez, Katerina Kourentzi και Tango Ardiente
  • Tango sentimental με τους Tangarto
  • Λες και ήταν χθες με Δαυιιδ Ναχμία, Θάνο Πολύδωρα και Εβελίνα Νικόλιζα
  • Τα Tango του Έρωτα με τους Tango Ardiente.    

 

Αν λοιπόν θεωρείτε ότι δικαιολογημένα ο δήμαρχος με κατηγορεί για τις δεκάδες συμμετοχές λόγω του αδερφού μου, μετά από τα στοιχεία που παρέθεσα, καλώς…

Αν όχι, τότε θα πρέπει να επανορθώσετε το «μπορεί και να ευνοήθηκε» με το ότι ίσως άξια πήρα τις λίγες συμμετοχές μου.

Όπως αναφέρατε πολύ σωστά, μπορεί ο Δήμαρχος να μην αναγνωρίζει την καλλιτεχνική αξία κάποιων, δεν μπορεί όμως να είναι το μόνο κριτήριο για την συμμετοχή τους στα προγράμματα του Πνευματικού Κέντρου και η ψηφοθηρική ατζέντα του κάθε Δημάρχου να το καθορίζει.

Γι’ αυτό ο τρόπος αξιολόγησης πρέπει να αλλάξει και όλοι εσείς με τη δημοσιογραφική σας μάτια και θεώρηση, πρέπει να οδηγήσετε την δημοτική αρχή προς αυτή την κατεύθυνση.

Με εκτίμηση

Παπαδιώτης Νίκος»

 

Show Buttons
Hide Buttons