Ο παιδικός σταθμός της Χρυσοβίτσας «πήγε» βουλή

Ο παιδικός σταθμός της Χρυσοβίτσας «πήγε» βουλή

Στη βουλή φέρνουν με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Νίκος Παπαναστάσης τα προβλήματα λειτουργίας και χρηματορροής στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μετσόβου που λίγο έλειψε να οδηγήσουν στο κλείσιμο του παιδικού σταθμού της Χρυσοβίτσας.

Στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μετσόβου, όπως περιγράφουν οι δύο βουλευτές, εργάζονται συνολικά 28 άτομα, από τα οποία, οι 24 είναι συμβασιούχοι διαφόρων προγραμμάτων. Από αυτούς, οι εργαζόμενοι μέσω του προγράμματος Εναρμόνισης της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, πληρώνονται με μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις που έχουν φτάσει ακόμη και στο χρονικό διάστημα 30 μηνών. Οι εργαζόμενοι πρόσφατα προχώρησαν μαζί με το σωματείο τους σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 9 μηνών και κατάφεραν να πληρωθούν ένα σημαντικό τμήμα των δεδουλευμένων.

Οι βουλευτές αναφέρονται στην απειλή «λουκέτου» στις δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης – δείτε εδώ – και όπως λένε: Τώρα με το άνοιγμα των δομών το Σεπτέμβριο, η δημοτική αρχή επιχειρεί να προχωρήσει στο κλείσιμο του παιδικού σταθμού της ΤΚ Χρυσοβίτσας του Δήμου Μετσόβου, ο οποίος ανήκει στην Κοινωφελή Επιχείρηση, παρά το γεγονός ότι έχουν εγγραφεί 9 νήπια, επικαλούμενη οικονομικές δυσκολίες. Η κατάργηση του παιδικού σταθμού θα έχει σαν αποτέλεσμα τα 9 νήπια να μεταφέρονται καθημερινά 16 χιλιόμετρα μέχρι τον κοντινότερο παιδικό σταθμό του Μετσόβου, και φυσικά άλλα τόσα για την επιστροφή, είτε με ευθύνη των γονέων, είτε με ευθύνη και επιβάρυνση του Δήμου, πράγμα πρακτικά αδύνατο αφού δεν επιχορηγούνται οι μεταφορές των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς και ο Δήμος Μετσόβου δεν έχει δικά του μεταφορικά μέσα τέτοια που να μεταφέρει με ασφάλεια τα νήπια».

Με βάση τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση για να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός της Χρυσοβίτσας, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να ομαλοποιηθεί η μισθοδοσία στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου κτλ.

Show Buttons
Hide Buttons