Ο προσυμβατικός έλεγχος αργεί, η λυματολάσπη πιέζει…

Ο προσυμβατικός έλεγχος αργεί, η λυματολάσπη πιέζει…

Με τον ανάδοχο των δύο διαγωνισμών διαχείρισης της λυματολάσπης της ΔΕΥΑΙ να είναι ο ίδιος, η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης προχωρά στην αποκομιδή της λυματολάσπης που παράγεται αυτή τη στιγμή, αναθέτοντας απευθείας το έργο στον ένα και μοναδικό ανάδοχο που φαίνεται πως θα διαχειριστεί και την παλιά, αποθηκευμένη εδώ και χρόνια λυματολάσπη.

Αυτός ο διαγωνισμός όμως, βρίσκεται ακόμα ως προς τη σύμβασή του, στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο.

Η παρούσα διοίκηση της ΔΕΥΑΙ αναλαμβάνοντας καθήκοντα πριν από ενάμιση χρόνο, ως γνωστόν, ακύρωσε τον προηγούμενο διαγωνισμό για την αποκομιδή λυματολάσπης γιατί ήταν οικονομικά ασύμφορος όπως έκρινε και τελικά απεδείχθη από τις προσφορές που κατατέθηκαν, ότι θα μας επιφέρουν οικονομία 600.000 ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιχείρησης, Άρη Μπαρτζώκα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΙ, αυτός ο διαγωνισμός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ελεγκτικό Συνέδριο και η διαδικασία του ελέγχου της σύμβασης είναι χρονοβόρα και τον κορωνοϊό δε φαίνεται πως υπάρχει περαιτέρω καθυστέρηση.

Εκ παραλλήλου με το μεγάλο διαγωνισμό όμως, η ΔΕΥΑΙ προκήρυξε και ένα συνοπτικό διαγωνισμό για τη λάσπη που παράγεται τώρα ύψους 60.000 ευρώ και μέχρι να υπογραφεί η σύμβαση με το μειοδότη του μεγάλου διαγωνισμού. Το έργο του συνοπτικού διαγωνισμού τελείωσε, ανάδοχος για το μεγάλο έργο δεν υπάρχει αλλά τυγχάνει η εταιρεία και στους δύο διαγωνισμούς να είναι η ίδια, οπότε η ΔΕΥΑΙ προχώρησε επειδή βρέθηκε σε πίεση σε ανάθεση στον ίδιο ανάδοχο με τη μικρότερη τιμή από τις δύο προσφορές για ένα δίμηνο για να απομακρύνει τη λυματολάσπη του βιολογικού καθαρισμού.

«Το επιτρέπει ο νόμος, είναι περίπτωση δύσκολη και σύντομα θα έχουμε και την απάντηση του Ελεγκτικό Συνεδρίου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ.

Show Buttons
Hide Buttons