Ο πρώην Δήμαρχος σε ρόλο… Μπίστη

Ο πρώην Δήμαρχος σε ρόλο… Μπίστη

Εζήλωσε δόξαν Μπιστηδο-Μαριλιζο-Ραγκούσηδων… ο πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ονειρευόμενος το επόμενο πολιτικό βήμα του, μακριά από την τοπική αυτοδιοίκηση, μιλά πλέον ολοένα και συχνότερα, για την ανάγκη συμπόρευσης των «προοδευτικών δυνάμεων».

Πριν από μία εβδομάδα, συγχαίροντας τους μηχανικούς – συναδέλφους του που συμμετείχαν στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ευχόμενος «καλή δουλειά» στους εκλεγέντες, ο Θ. Μπέγκας κατέληγε σε ανάρτηση, στο αγαπημένο του facebook: «Για τον προοδευτικό χώρο πιστεύω ότι πρέπει να γίνει μια ψύχραιμη αποτίμηση των αποτελεσμάτων, όχι αποκομμένα από τη γενικότερη κατάσταση που διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Η ανάγκη δημιουργίας ενός επίκαιρου προοδευτικού μετώπου αξιολογώ ότι είναι άκρως αναγκαία. Ας σκεφτούμε όλοι με σύνεση για το καλό του τόπου»…

Την επομένη των εκλογών της ΠΕΔ Ηπείρου, ο πρώην Δήμαρχος που ήταν υποψήφιος για την ΚΕΔΕ στο ψηφοδέλτιο της Κεντροαριστεράς, κάνει το δεύτερο «χτύπημά» του για την ανάγκη συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων, εννοώντας προφανώς το ΚΙΝΑΛ και το ΣΥΡΙΖΑ, δύο κόμματα που θεωρητικά συνεργάστηκαν για το κοινό ψηφοδέλτιο στην ΠΕΔ «Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία», κόντρα στις δυνάμεις της Κεντροδεξιάς.

Σε ένα μήνυμα με αιχμές κυρίως κατά του βασικού πολιτικού του αντιπάλου, Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος μαζί με την παράταξή του στο Δήμο, συντάχθηκαν πίσω από τη ΝΔ, ο κ. Μπέγκας καλεί σε… αγώνα «για την ανασυγκρότηση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας».

Λέει χαρακτηριστικά ο πρώην Δήμαρχος: «Συγχαίρω για τον αγώνα τους, όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές και εύχομαι το παράδειγμα πολιτικής ωριμότητας που δείξαμε οι αυτοδιοικητικοί, να το ακολουθήσουν οι προοδευτικές παρατάξεις και σε άλλους χώρους και πεδία αντιπαράθεσης. Ο δρόμος για την ανασυγκρότηση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας είναι μακρύς και δύσκολος».

Στη δεδομένη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία ομφαλοσκόπησης και αναθεώρησης του πολιτικού του στίγματος, η εσωτερική σύγκρουση θα παιχτεί με όρους «παλιών» και «νέων», όπου «παλιοί» είναι ο παραδοσιακός κορμός του ΣΥΡΙΖΑ του 3% και «νέοι» είναι ψηφοφόροι του κόμματος τα τελευταία χρόνια, προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι οργανικά ενταγμένοι στο κόμμα. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει μάλλον ο πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων που δεν αποκλείεται να έχει ήδη εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ και αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να δίνει το στίγμα του και με δημόσιες εμφανίσεις, πέρα από τις… προφορικές «προειδοποιήσεις» του και τις αναρτήσεις του για τις «προοδευτικές δυνάμεις».

Παναγιώτης Μπούρχας

Show Buttons
Hide Buttons