Ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ παίρνει θέση για τα LED

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ παίρνει θέση για τα LED

Θέση κατά της ακύρωσης του διαγωνισμού για τα φώτα LED, παίρνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, θεωρώντας πως η μεθόδευση της νυν δημοτικής αρχής θα οδηγήσει σε αύξηση των ανταποδοτικών τελών, λόγω της εκτέλεσης του έργου από ιδιώτη.

Ο Σύλλογος έχει διακηρυγμένη θέση ενάντια σε κάθε είδους ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, επιχειρηματικής δράσης στους Δήμους, ανταποδοτικής λειτουργίας και λειτουργίας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που επιβαρύνει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τα λαϊκά στρώματα.

Από αυτή την άποψη καταγγέλλει την ακύρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια LED, που πέρασε σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, με την αιτιολόγηση της αλλαγής της χρηματοδότησης και του μεγέθους του έργου.

Ο Σύλλογος κρίνει την πολιτική απόφαση για την ακύρωση της προμήθειας -την ώρα μάλιστα που υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση στο ΕΣΠΑ και μπορεί να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου- για να προχωρήσει το έργο μέσω Σύμπραξης Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

«Με άλλα λόγια, προκρίνεται η χρηματοδότηση με τρόπο τέτοιο που να αναλάβει κάποια εταιρία να αγοράσει και να αντικαταστήσει τις λάμπες, με αμοιβή τμήμα των εσόδων από τα ανταποδοτικά του Δήμου για πολλά χρόνια, την ίδια στιγμή που θα μπορούσε να επιχορηγηθεί το έργο από το ΕΣΠΑ και να μειωθούν επιτέλους τα ανταποδοτικά τέλη για τα λαϊκά νοικοκυριά» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος.

 

Show Buttons
Hide Buttons