Ο Υπ. Δικαιοσύνης στα Γιάννενα: Δεν υποσχέθηκε νέες φυλακές, θα… γίνουν προσλήψεις στο Σταυράκι

Ο Υπ. Δικαιοσύνης στα Γιάννενα: Δεν υποσχέθηκε νέες φυλακές, θα… γίνουν προσλήψεις στο Σταυράκι

Χωρίς ιδιαίτερες ανακοινώσεις για την περιοχή των Ιωαννίνων, όσον αφορά το χαρτοφυλάκιο της Δικαιοσύνης, επισκέπτεται την ιδιαίτερη πατρίδα του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Αφορμή για την επίσκεψή του στα Γιάννενα την Παρασκευή, αποτέλεσε η εκδήλωση που διοργανώνεται το απόγευμα της Παρασκευή, στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία, με τους τέσσερις Δικηγορικούς Συλλόγους της Ηπείρου – εδώ – με θέμα «Δικαιοσύνη: Προκλήσεις και προοπτικές».

Έξω από το Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στους στόχους που θέτει η ηγεσία του Υπουργείου στους δύο βασικούς τομείς των σωφρονιστικών καταστημάτων και της απονομής Δικαιοσύνης.

Για το Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων ο κ. Καλογήρου δε βρήκε ιδιαίτερα προβλήματα και τόνισε πως «η φυλακή των Ιωαννίνων είναι μια εύρυθμη φυλακή, μια μικρή φυλακή που λειτουργεί χωρίς σημαντικά προβλήματα με προβλήματα καθημερινότητας, τα οποία λαμβάνουμε υπόψη. Υπάρχει σχεδιασμός και υπάρχει και η καθημερινή αντιμετώπιση. Ο γενικός σχεδιασμός έχει να κάνει και με τη θωράκιση σε θέματα ασφάλειας και αύξησης του προσωπικού και ικανοποίησης των σωφρονιστικών υπαλλήλων της φυλακής».

 

Νέες φυλακές

Διαχρονικό αίτημα της περιοχής για το οποίο ο κ. Καλογήρου εμφανίστηκε γνώστης, είναι η ίδρυση νέου καταστήματος κράτησης. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν άφησε περιθώρια για κάτι τέτοιο που το χαρακτήρισε μακροπρόθεσμη πρωτοβουλία. Προηγούνται παρεμβάσεις βάσει ενός συνολικού σχεδιασμού επί μιας σωφρονιστικής πολιτικής που όπως υποστήριξε, υπάρχει στη χώρα για πρώτη φορά από το 2015 και μετά.

Όσον αφορά τις προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων ο κ. Καλογήρου απάντησε πως ολοκληρώνεται την άνοιξη η διαδικασία στον ΑΣΕΠ για την πρόσληψη νέων σωφρονιστικών υπαλλήλων και από κει και πέρα θα υπάρξει συγκεκριμένος σχεδιασμός για την κατανομή και στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Show Buttons
Hide Buttons