Ο «Φιλόδημος» κι ο «Εμαυτίων» αναβαθμίζουν τις αυλές των σχολείων

Ο «Φιλόδημος» κι ο «Εμαυτίων» αναβαθμίζουν τις αυλές των σχολείων

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, χωρίς το πολύ σημαντικό θέμα στην ημερήσια διάταξη, την Παρασκευή, 20/4/2018 στη 13:30 το μεσημέρι.

Με εισήγηση του αντιδημάρχου προγραμματισμού και ανάπτυξης Θανάση Μανταλόβα, έρχονται προς κύρωση δύο θέματα που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση του Δήμου Ιωαννιτών από τρέχοντα προγράμματα που προκήρυξε η κυβέρνηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τη χρήση εθνικών πόρων.

Πρόκειται κατ’ αρχάς, για το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί «επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις».

Με την πρόταση στην πολιτική δράση «Εμαυτίων» (Εμαυτίων ο Αρκάς ήταν αρχαίος Έλληνας αθλητής με καταγωγή από τη Θέλπουσα στην Αρκαδία, ο οποίος στέφθηκε ολυμπιονίκης στο αγώνισμα του δρόμου του σταδίου παίδων το 228 π.Χ.) χρηματοδοτείται με 50.000 ευρώ η διαμόρφωση αθλητικών εγκαταστάσεων των αύλειων χώρων των δημόσιων σχολείων όλων των βαθμίδων – περιττό το σχόλιο για τους ευφάνταστους τίτλους των προγραμμάτων με τα ονόματα αρχαίων Ελλήνων, ενώ έρχεται και ο Κλεισθένης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση…

Με τον «Εμαυτίονα», η δημοτική αρχή έρχεται να παρέμβει στις αθλητικές εγκαταστάσεις αυλών των σχολείων 1ου και 2ου Πειραματικού Δημοτικού, 5ου και 16ου Νηπιαγωγείου, 8ου και 12ου Δημοτικού, 4ου Ειδικού Δημοτικού, 4ου ΓΕΛ και Εσπερινού ΓΕΛ Ιωαννίνων.

Από τα υπόλοιπα θέματα, ενδιαφέρον έχει πάντα η σύναψη δημόσιας σύμβασης για την αποκομιδή απορριμμάτων, στη Δ.Ε. Μπιζανίου εν προκειμένω.

Show Buttons
Hide Buttons