Πάει για ένταξη το έργο του «μεγάλου δακτυλίου» – Ξεμπέρδεψε με την περιβαλλοντική αδειοδότηση

Πάει για ένταξη το έργο του «μεγάλου δακτυλίου» – Ξεμπέρδεψε με την περιβαλλοντική αδειοδότηση

Ξέμπλεξε από τα γρανάζια της εμπλοκής που δημιούργησε η απορριπτική απόφαση Σταθάκη για τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου της μεγάλου δακτυλίου και έρχεται πως ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Το έργο της σύνδεσης Βογιάνου – Πανηπειρωτικό έχει πλέον εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους και το σχετικό θέμα έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 14:00 (Έγκριση υποβολής αίτησης χρηματοδότησης πρότασης με τίτλο: «Ολοκλήρωση μεγάλου δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων (κόμβος Πανηπειρωτικού σταδίου – κόμβος Βογιάνου)» στην πρόσκληση της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου με τίτλο: «Υλοποίηση υποδομών μεταφορών στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών– 2 η Προκήρυξη» (Κωδικός Πρόσκλησης: 71/2018, Α/Α ΟΠΣ: 3339).

Πρόκειται για την υποβολή ένταξης στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο ΠΕΠ Ηπείρου, με δεδομένο ότι έχει δημοσιευτεί το σχετικό μέτρο από την Περιφέρεια Ηπείρου και το αρχικού προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ οδικό έργο που θα συμπληρώσει την Κενάν Μεσαρέ, μπαίνει στην τελική ευθεία για τη φάση της υλοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγα πράγματα άλλαξαν στη σχετική μελέτη με την προσθήκη μόνο κάποιων κυκλοφοριακών δεδομένων από το ΣΒΑΑ, όπως είχε δεσμευτεί στο αρμόδιο Υπουργείο η δημοτική αρχή και πλέον, ο Δήμος Ιωαννίνων έχει ξεπεράσει το εμπόδιο του Υπουργείου.

Show Buttons
Hide Buttons