Πέρασε στη «Χαλκόρ» η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου

Πέρασε στη «Χαλκόρ» η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου

Τίτλοι τέλους για τη μονάδα της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου με το μοντέλο που λειτούργησε από την ίδρυσή της.

Την περασμένη εβδομάδα, ολοκληρώθηκε και τυπικά η εξαγορά της από ιδιώτη, τον όμιλο «Χαλκόρ-Βιοχάλκο» συμφερόντων της οικογένειας Στασινόπουλου.

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, είχε εμφανιστεί θυμίζουμε ένας και μοναδικός φάκελος και ο εκκαθαριστής είτε την επιλογή να επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό ή να έλθει σε συμφωνία με το μοναδικό ενδιαφερόμενο για τη βελτίωση του προσφερόμενου τιμήματος. Τον περασμένο Ιανουάριο, ολοκληρώθηκε ωστόσο το ντιλ μεταξύ εκκαθαριστή και του ομίλου «Χαλκόρ» αφού η ελεγκτικολογιστική «ΣΟΛ» που είχε αναλάβει το ρόλο του ειδικού εκκαθαριστή, πρότεινε να γίνει αποδεκτή η μοναδική προσφορά, ώστε να μη βάλει οριστικά λουκέτο η ΜΒΗ και να μην απαξιωθούν οι εγκαταστάσεις της.

Σε συμβολαιογραφικό γραφείο του Δελβινακίου ολοκληρώθηκε το Σάββατο το τυπικό μέρος της εξαγοράς που έχει άγνωστα χαρακτηριστικά και τις λεπτομέρειές της μέχρι σήμερα – οι πρώτες πληροφορίες όταν κατατέθηκε ο ένας φάκελος, έκαναν λόγο για προσφορά ύψους 2 εκατ. ευρώ, τίμημα που αντιστοιχεί μόνο στο υπάρχον σκραπ στο εργοστάσιο.

Ιδιωτική εταιρεία φύλαξης έχει αναλάβει από το πρωί του Σαββάτου, την περιφρούρηση των εγκαταστάσεων και οι εργαζόμενοι της ΜΒΗ δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο εργοστάσιο, αλλά αναμένουν την εξέλιξη της διαδικασίας μετατάξεων σε συνάντηση που έχουν ζητήσει από την Υπουργό Όλγα Γεροβασίλη.

Οι πρώτες πληροφορίες πάντως, λένε πως ο νέος ιδιοκτήτης θα συνεχίσει την λειτουργία του εργοστασίου στην ακριτική περιοχή και άμεσα, θα κινήσει τη διαδικασία προσλήψεων. Το σωματείο πρόκειται να ζητήσει συνάντηση με την εργοδοσία τις επόμενες μέρες.

Ιδού πως σχολίασε την εξέλιξη, ο γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων της ΜΒΗ, Δημήτρης Ντότης.

Show Buttons
Hide Buttons