Πίεση σε πολιτεία και Δήμο Ιωαννιτών για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής

Πίεση σε πολιτεία και Δήμο Ιωαννιτών για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής

Την Τετάρτη 7/3/2018 στις 7:00μμ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε., σύσκεψη της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων.

Τη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων, απασχόλησαν τα τρέχοντα προβλήματα της Εκπαίδευσης και διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε πολλά ζητήματα.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε η συμφωνία, ότι μετά την ψήφιση της υποχρεωτικότητας της δίχρονης προσχολικής αγωγής πρέπει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιωαννιτών για την άμεση εφαρμογή της. Στην κατεύθυνση αυτή εκτιμήθηκε ότι πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες για την απαίτηση και διασφάλιση των κτηριακών και λοιπών υλικοτεχνικών υποδομών, το διορισμό των απαραίτητων νηπιαγωγών κλπ, προκειμένου η απόφαση για υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή να μην υπονομευθεί εν τη γενέσει της.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και ανταλλάχθηκαν απόψεις για ζητήματα που αφορούν το δημοκρατικό και παιδαγωγικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολικών μονάδων, τονίζοντας ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες και από τα τρία σωματεία, στα πλαίσια πάντα του θεσμικού τους ρόλου, για τη βελτίωση του κλίματος μεταξύ εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών.

Τέλος, συμφωνήθηκε η στήριξη, από τα εκπαιδευτικά σωματεία, της πρωτοβουλίας της Ένωσης Γονέων για τη διοργάνωση του «1ου Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ιωαννίνων» με θέμα τον ρατσισμό και τίτλο: «Γέφυρες χτίζουμε, φράγματα γκρεμίζουμε. Για έναν κόσμο που θα χωράει πολλούς κόσμους». Στην κατεύθυνση αυτή καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί να πάρουν πρωτοβουλίες με τις τάξεις και τους μαθητές τους, αξιοποιώντας όλες τις μορφές τέχνης, συμβάλλοντας στην προώθηση αυτής της προσπάθειας.

 

 

 

Show Buttons
Hide Buttons