Παίρνει αναβολή η αύξηση των διοδίων της Εγνατίας Οδού

Παίρνει αναβολή η αύξηση των διοδίων της Εγνατίας Οδού

Δεν θα τεθούν σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου οι αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού, καθώς εκκρεμεί η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της τιμολογιακής πολιτικής που περιγράφεται στη σχετική ΚΥΑ.

Όπως είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Απόστολος Αντωνούδης, οι τιμές των διοδίων σε όλο τον άξονα μένουν ως έχουν σήμερα. Παραμένει άγνωστο, δε, πότε θα δοθεί η έγκριση από την ΕΕ.

«Είναι μία πρόταση την οποία προσπαθεί να εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι αυτό και δεν επικυρώνει το νέο τιμολογιακό κατάλογο των διοδίων αν και αυτός έχει σταλεί εδώ και δύο μήνες. Η χρέωση ανάλογα με την εκπομπή ρύπων των αυτοκινήτων επιχειρείτε να εφαρμοστεί στην Γαλλία-αλλά και κει συναντούν αντιδράσεις» δήλωσε επίσης, στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ Απόστολος Αντωνούδης.

Στην ΚΥΑ, που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, προβλέπονται αυξήσεις στις τιμές των διοδίων από 66% έως 150%, όπως στα διόδια των Μαλγάρων, όπου το κόμιστρο θα αυξηθεί από το 1,20 ευρώ που είναι σήμερα στα 2,98 ευρώ.

Ο κ. Αντωνούδης γνωστοποίησε, εξάλλου, ότι είναι ειλημμένη απόφαση να μην λειτουργήσουν τα διόδια στο Ωραιόκαστρο.

Στην παρούσα φάση βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση του διαγωνισμού για τα ηλεκτρονικά διόδια και σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται.

Show Buttons
Hide Buttons