Παλιά ΚΤΕΛ: Εγκατάλειψη, βρωμιά και τώρα αμίαντος…

Παλιά ΚΤΕΛ: Εγκατάλειψη, βρωμιά και τώρα αμίαντος…

Την απομάκρυνση του αμιάντου από τις εγκαταστάσεις του παλιού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων στην οδό Ζωσιμάδων, έναντι του Γυμνασίου της Ζωσιμαίας Σχολής, ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής, βγάζοντας κραυγή αγωνίας για την υγεία των περιοίκων.

Οι εγκαταστάσεις των παλιών ΚΤΕΛ είναι μεν ιδιωτική περιουσία αλλά από τη στιγμή της μεταφοράς των υπεραστικών ΚΤΕΛ στην οδό Παπανδρέου ο χώρος ρημάζει και αποτελεί μια πολύ κακή εικόνα στο κέντρο της πόλης.

Το θέμα της ανάγκης απομάκρυνσης του αμιάντου αναδεικνύεται τις τελευταίες ώρες διαδικτυακά, και επαναφέρει το αίτημα των 242 κατοίκων που τον περασμένο Μάιο, ενόψει των δημοτικών εκλογών, ζητούσαν με ανοιχτή επιστολή τους τη δέσμευση των υποψήφιων Δημάρχων για την ανάδειξη της περιοχής.

Η λεγόμενη «Πρωτοβουλία Πολιτών περιοχής Παλιάς Ζωσιμαίας» είχε τις υπογραφές από 242 κατοίκους, ιδιοκτήτες ακινήτων, καταστηματάρχες, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους στις οδούς Ζωσιμάδων, Ανεξαρτησίας, Κάνιγγος, Δαγκλή, Κοραή, Ασωπίου, Τσιριγώτη, Σίνα και Ρήγα Φεραίου.

(Οι φωτογραφίες είναι από το λογαριασμό στο facebook της κ. Ν. Ράτσικα)

 

 

Show Buttons
Hide Buttons