Πανελλαδική δράση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων

Πανελλαδική δράση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων

Πανελλαδική ημέρα δράσης ενάντια στο κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων, ενάντια στη συρρίκνωση του δικτύου των τραπεζών και ενάντια στις απολύσεις των εργαζομένων στις τράπεζες, διοργάνωσε το πρωί της Πέμπτη, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Το θέμα αφορά άμεσα και την περιοχή της Ηπείρου, όπου καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς αποφασίστηκε να κλείσουν στις αρχές Αυγούστου και συγκεκριμένα στην Κόνιτσα, στην Πάργα, στους Φιλιάτες και στην Παραμυθιά.

Έχει ανακοινωθεί το κλείσιμο 96 συνολικά καταστημάτων και ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται και καταστήματα απομακρυσμένων περιοχών που κάποια έχουν ήδη κλείσει.

Στις δηλώσεις του ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σάββας Δημητριάδης ανέφερε πως η περίπτωση της Κόνιτσας για το κατάστημα της Πειραιώς είναι χαρακτηριστική καθώς δεν επιτρέπεται πλέον στους κατοίκους της ακριτικής αυτής περιοχής να κάνουν εύκολα και γρήγορα τις συναλλαγές τους και αυξάνονται οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες μεταξύ των αστικών κέντρων και των απομακρυσμένων περιοχών.

Παρά την αντίδραση του δημοτικού συμβουλίου Κόνιτσας και την επερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, το κατάστημα έκλεισε και ο κ. Δημητριάδης ανέφερε το χαρακτηριστικό παράδειγμα να μπλοκάρουν οι τραπεζικές κάρτες των κατοίκων της Κόνιτσας, θα χρειάζεται και τότε να μετακινούνται στην πόλη των Ιωαννίνων απλά και μόνο για να ξεμπλοκάρουν την κάρτα τους.

«Είναι μια πολιτική ενάντια στην ανάπτυξη των απομακρυσμένων περιοχών, είμαστε αντίθετοί όπως και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε ο κ. Δημητριάδης στις δηλώσεις του, θυμίζοντας πως οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια τρεις φορές, με τα εκατομμύρια του ελληνικού λαού και ως εκ τούτου έχουν πληρώσει όλοι για τη διάσωση των τραπεζών και επιπρόσθετα, δεν υπάρχει εταιρική κοινωνική ευθύνη από τις τράπεζες. Την ίδια ώρα, η συρρίκνωση του δικτύου των τραπεζών αφήνει έξω από τις τράπεζες τους εργαζόμενους με την εθελούσια έξοδο και δυσχεραίνει τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αδυνατεί καν να αρθρώσει λόγο απέναντι στις τράπεζες όταν αυτή χρωστά 340 εκατ. στις τράπεζες και έχει ψηφίσει για την ασυλία των μάνατζερ των τραπεζών, σημείωσε ο κ. Δημητριάδης, υποσχόμενος για το ΣΥΡΙΖΑ να δώσει μάχη απέναντι σε αυτές τις πολιτικές και κάλεσε την ελληνική κοινωνία να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων καθώς οι τράπεζες αναδεικνύονται στους χειρότερους εργοδότες.

Show Buttons
Hide Buttons