Πανηγυρίζει ο Άγιος Παΐσιος Κιάφας, αναβάλλονται λόγω κορωνοϊού τα θυρανοίξια

Πανηγυρίζει ο Άγιος Παΐσιος Κιάφας, αναβάλλονται λόγω κορωνοϊού τα θυρανοίξια

Επί τριήμερο πανηγυρίζει επί τη μνήμη του Οσίου Πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου, ο ομώνυμος, νεόδμητος Ιερός Ναός της Κιάφας, κατά το τριήμερο Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Ιουλίου.

Κατεβάστε εδώ, το αναλυτικό πρόγραμμα των Ιερών ακολουθιών.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος φιλοξένησε την εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» και το Νίκο Τσόλη στους χώρους του Ναού και του παρουσίασε την πρόοδο των εργασιών.

Μέσα σε ένα χρόνο έγιναν όλα, είπε ο Μητροπολίτης. Το σημείο στην Κιάφα έγινε ένας πανέμορφος χώρος από σκουπιδότοπος που ήταν μέχρι πρότινος και πλέον μετατράπηκε σε μια από τις πιο όμορφες πλατείες της πόλης. Μένουν εργασίες στο εσωτερικό της αίθουσας, οι αγιογραφίες προχωρούν και έχουν τελειώσει τα πρώτα δύο τμήματα, εθελοντές βοηθούν και χρειάζονται κι άλλοι για να ολοκληρωθούν οι μεγαλύτερες αγιογραφίες. 

Οι εργασίες διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου του Ναού επίσης συνεχίζονται.

Ο Ναός λειτουργεί και κατά το επερχόμενο τριήμερο της εορτής του Αγίου, επρόκειτο να γίνουν τα θυρανοίξια και τα εγκαίνια, παρουσία του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ωστόσο οι περιορισμοί λόγω του κορωνοϊού ανέβαλαν την τελετή και την παρουσία των δύο ανώτατων Ιεραρχών. «Αυτό ήταν αδύνατο να γίνει τώρα, αφενός γιατί μέσα στην Εκκλησία μπορούν να βρίσκονται μέχρι 60 άτομα ενώ και στον προαύλιο χώρο επιβάλλεται απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των ανθρώπων και είναι αδύνατο αυτό να τηρηθεί» τόνισε ο κ. Μάξιμος. 

Show Buttons
Hide Buttons