Παράπονα των ξενοδόχων προς τη δημοτική αρχή

Παράπονα των ξενοδόχων προς τη δημοτική αρχή

Παράπονο για τη μη πρόσκληση στην συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Ανασυγκρότησης του τοπικού τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών εκφράζουν η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Επιπλωμένων Διαμερισμάτων Νομού Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των δύο φορέων του τουρισμού, που μέμφονται τη δημοτική αρχή για το γεγονός ότι η θεσμοθετημένη Επιτροπή Τουρισμού συνεδρίασε ως σήμερα μόνο μία φορά, η συγκρότηση μιας επιπλέον Επιτροπής μάλλον δεν κρίνεται απαραίτητη. Είναι δε κατά τους φορείς, άστοχο να παρουσιάζεται το πλάνο προβολής του δήμου Ιωαννιτών για το επόμενο τρίμηνο, χωρίς την συμμετοχή όλων των φορέων του τουρισμού.

«Δυστυχώς οι τουριστικοί φορείς του Νομού Ιωαννίνων που αναγνωρίζονται από τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συλλογικά όργανα (ΣΕΤΕ, ΠΟΞ, ΣΕΤΚΕ) δεν προσκαλούνται να συμμετάσχουν ισότιμα κατά καιρούς σε δράσεις και εκδηλώσεις οι οποίες διοργανώνονται από τον 1ο και τον 2ο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι εκλεγμένοι φορείς του τουριστικού κλάδου, οι δημότες και οι επιχειρηματίες πρέπει να έχουμε λόγο και συμμετοχή στην χάραξη της τουριστικής στρατηγικής και προβολής της κάθε περιοχής. Εάν συνεργαστούμε είναι σίγουρο ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά, με ζωντανή απόδειξη το πετυχημένο εγχείρημα της ανάπτυξης του Διεθνούς Αεροδρομίου Ιωαννίνων καθώς και την έναρξη των διαδικασιών αδειοδότησης του Υδατοδρομίου της λίμνη Παμβώτιδας» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Show Buttons
Hide Buttons