Παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών για την τροπολογία των μόνιμων διορισμών

Παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών για την τροπολογία των μόνιμων διορισμών

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων μαζί με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων καλούν τους εκπαιδευτικών των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης, σε παράσταση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 11-01-2019 και ώρα 13:00, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, για να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο πρόσληψης των εκπαιδευτικών, ένα νομοσχέδιο που καταργεί το πτυχίο και εισάγει το προσοντολόγιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση – καταγγελία της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: «Το Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το νέο σύστημα «προσλήψεων – διορισμών» αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών και οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του πτυχίου και την ανατροπή του εργασιακού μέλλοντος χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Δημιουργεί ένα αέναο κυνήγι μοριοδότησης για την πιστοποίηση «προσόντων». Προτάσσει την Παιδαγωγική επάρκεια, η οποία δεν παρέχεται δωρεάν από τα Πανεπιστήμια. 

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων μιλά για «κλοπή προϋπηρεσίας», αφού πετιούνται στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς και ζωής χιλιάδων εκπαιδευτικών, που γύρναγαν σε όλη την Ελλάδα, πολλές φορές μακριά από τις οικογένειές τους ή µη μπορώντας να στήσουν τη δική τους.

Υπάρχουν αναπληρωτές που κινδυνεύουν να συνταξιοδοτηθούν ως αναπληρωτές, τονίζει η ΕΛΜΕ.

Το Υπουργείο Παιδείας παρουσιάζει το σχέδιο 2 μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία και το ψηφίζει 2 ημέρες αφού ανοίξουν.

Show Buttons
Hide Buttons