Παράσταση διαμαρτυρίας των εμπόρων των Ιωαννίνων

Παράσταση διαμαρτυρίας των εμπόρων των Ιωαννίνων

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις του ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων κατά της κυβερνητικής πολιτικής που όπως καταγγέλλει, αφήνει απροστάτευτους τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, μικροβιοτέχνες και λοιπούς μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων υπό τη διοίκηση του Συλλόγου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις της Εφορείας (ΔΟΥ) Ιωαννίνων και με αυτοκινητοπομπή ακολούθως διέσχισαν την πόλη για να καταλήξουν στο κεντρικό Δημαρχείο της πόλης. Εκεί τοιχοκολλήθηκε υπόμνημα με αιτήματα των εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων για στήριξη των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γιώργος Πραμαντιώτης τόνισε σε δηλώσεις του πως παρά τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για στήριξη των επιχειρήσεων, ένα μεγάλο μέρος του εμπορικού κόσμου της πόλης μας θα κλείσει με ό,τι αυτό συνεπάγεται. «Ωστόσο» τόνισε ο κ. Πραμαντιώτης, «δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, εμπιστευόμαστε τις δυνάμεις μας και με την κοινή πάλη και αγώνα με τους συναδέλφους μας και τα σωματεία μας διεκδικούμε να δοθεί σε όλους επαγγελματίες και πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων».

Ανάμεσα στα άλλα αιτήματα που θέτει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων είναι να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς τις εφορείες και τις τράπεζες, όπως επίσης και οι τόκοι και τα πρόστιμα στο 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία απασχολούμενους και στο 50% για τους ανέργους, ο τελευταίος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής να γίνει μη επιστρεπτέα προκαταβολή για όσους έχουν εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ κτλ.

Show Buttons
Hide Buttons