Παρά την προσφυγή, αναζητούνται δίαυλοι επικοινωνίας…

Παρά την προσφυγή, αναζητούνται δίαυλοι επικοινωνίας…

Παρά την προσφυγή που κατέθεσε κατά της απόφασης του ΦΟΔΣΑ για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ο Δήμος Ιωαννιτών εκτιμά ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια διαλόγου με τη διοίκηση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων προκειμένου να βελτιωθεί η μελέτη λειτουργίας των ΣΜΑ και να εκτονωθεί η ένταση των τελευταίων μηνών.

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας δεν κατέθεσε μόνο ο Δήμος Ιωαννιτών όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Πρόκειται κατά πάσα βεβαιότητα για το Δήμο Ζίτσας και επομένως αναμένεται πως θα κριθεί η τύχη του συγκεκριμένου διαγωνισμού από την Αποκεντρωμένη για να δούμε μετά ποια θα είναι τα επόμενα βήματα.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ωστόσο, εκτιμά ότι ο διάλογος πρέπει να παραμείνει ανοιχτός στο μεσοδιάστημα και μέχρι να αποφανθεί η Αποκεντρωμένη, ωστόσο κανείς από τα δύο μέρη δεν έκανε ως σήμερα, μια συναινετική κίνηση για να καθίσουν οι αντιπαρατιθέμενες πλευρές στο τραπέζι. Αυτό προανήγγειλε πως θα κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών στις δηλώσεις του το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Μωυσής Ελισάφ, χωρίς να διευκρινίσει πως αυτό θα γίνει, τόνισε πάντως πως ο διάλογος θα γίνει με όλα τα μέλη και του ΔΣ ΦΟΔΣΑ και με τους Δήμους της περιοχής μας. Όπως είπε, «οι άνθρωποι που θέλουν να καθίσουν στο τραπέζι και να βρουν λύσεις δεν υπάρχουν αδιέξοδα και επομένως κανένας ποτέ δεν κλείνει την πόρτα του διαλόγου αλλά προσπαθεί να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με αυτούς που διαφωνείς και όχι με αυτούς που συμφωνείς προφανώς…».

Για το Δήμο Ιωαννιτών τα προβλήματα δεν περιορίζονται μόνο στη μελέτη των ΣΜΑ για την οποία ο κ. Ελισάφ κρίνει πως οι απαντήσεις που έδωσε ο Ν. Καλαντζής με επιστολή του την Τρίτη, παραπέμπουν στην «περιφέρεια» των όσων θέτει ο μεγαλύτερος Δήμος της Ηπείρου ωστόσο ο διάλογος πρέπει να παραμείνει ζωντανός. «Δεν είναι μόνο σημεία της μελέτης το πρόβλημα είναι πιο ουσιαστικά, έχει να κάνει με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί στη σύμβαση της Περιφέρειας και των ΦΟΔΣΑ, επομένως υπάρχει ένα χάσμα στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα και δε στεκόμαστε μόνο στα προβλήματα της μελέτης» σημείωσε ο Δήμαρχος.

Από την άλλη, αμφισβήτησε την ουσιαστική βούληση του προέδρου του ΦΟΔΣΑ για διάλογο, καθώς η απαντητική του επιστολή στην επιστολή του Δημάρχου Ιωαννίνων, εστάλη λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την κατάθεση των προσφυγών στην Αποκεντρωμένη.

Show Buttons
Hide Buttons