Παρέμβαση στήριξης στο «Μέτωπο Δράσης»

Παρέμβαση στήριξης στο «Μέτωπο Δράσης»

Κείμενο στήριξης στο Μέτωπο Δράσης, την παράταξη του Βασίλη Καφαράκη, υπογράφουν 15 Γιαννιώτες, με συνδικαλιστική δράση, ενταγμένοι ή ανένταχτοι σε κόμματα.

Στο κείμενο μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Πάνω στο ρημαγμένο τοπίο που αφήνει η πολιτική των τελευταίων χρόνων, κυβέρνηση και τοπικές αρχές, ετοιμάζονται να αρχίσουν το καταστροφικό τους έργο από εκεί που το άφησαν το 2010 όταν ήρθαν τα μνημόνια. Από κει ετοιμάζονται να πιάσουν το νήμα.

Αυτό σημαίνει ότι όλα θα τεθούν στον αυτόματο πιλότο της ανάπτυξης που απαιτούν τα μεγάλα συμφέροντα. Ιδιωτικές επενδύσεις χωρίς κανένα έλεγχο και με κάθε διευκόλυνση, φθηνό εργατικό και γενικότερα ανθρώπινο δυναμικό, ιδιωτικοποιήσεις, λιτότητα διαρκής για το λαό, καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Οι δημόσιες επενδύσεις ανύπαρκτες και ιδιωτικές επενδύσεις ανεξέλεγκτες.

Όλες οι μνημονιακές παρατάξεις στο Δήμο μας δε διαφώνησαν στο παραμικρό με την εφαρμοζόμενη πολιτική και οι μικροδιαφοροποιήσεις τους σε επίπεδο προσώπων δεν αλλάζουν την ουσία. Εφάρμοσαν και εφαρμόζουν πολιτική που εξυπηρετεί δεδομένα συμφέροντα, είτε στο κατασκευαστικό τομέα (μεγαλοεργολάβους) είτε στο τουριστικό (μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες), είτε χαρίζοντας πρόστιμα στις εταιρίες εμφιάλωσης και πάει λέγοντας.

Αυτή η ζοφερή εικόνα που δεν πρόκειται να βελτιωθεί ουσιαστικά και η πολιτική που ετοιμάζεται από τις αρχές για τα επόμενα χρόνια εξηγεί πειστικά γιατί ήταν αναγκαία η κάθοδος του Μετώπου Δράσης στις δημοτικές εκλογές«.

Το κείμενο υπογράφουν οι εξής:

 1. ΓΟΔΕΒΕΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ: Συνταξιούχος ΟΑΕΕ
 2. ΖΩΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: συνταξιούχος, πρώην μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων
 3. ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΩΣΤΑΣ: Εργαζόμενος ΕΡΑ Ιωαννίνων
 4. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ: φοιτητής
 5. ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: κτηνίατρος
 6. ΖΗΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: συνταξιούχος ξενοδοχοϋπάλληλος
 7. ΜΕΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: Μέλος της διοίκησης του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων
 8. ΜΟΥΡΕΧΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Γεωπόνος
 9. ΤΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: πρώην διευθυντής χειρουργικής κλινικής «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
 10. ΤΣΙΓΑΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: Δημοτικός υπάλληλος
 11. ΣΕΡΜΠΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ: Συνταξιούχος καθηγητής
 12. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ; Συνταξιούχος μηχανολόγος μηχανικός
 13. ΓΟΥΛΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Συνταξιούχος στρατιωτικός
 14. ΚΑΜΠΕΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ: Συνταξιούχος
 15. ΣΚΟΠΟΥΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ: Γιατρός καρδιολόγος
Show Buttons
Hide Buttons