Παραίτηση Μήτση από την προεδρία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Παραίτηση Μήτση από την προεδρία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Την παραίτησή του από την προεδρία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, για λόγους που έχουν να κάνουν με τον αναγκαστικό διορισμό του στην προεδρία του «αμαρτωλού» BIC Ηπείρου, κατέθεσε στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ο Γιάννης Μήτσης.

Όπως τονίζει στην επιστολή παραίτησης ο κ. Μήτσης: «Μετά την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Ιωαννίνων 20-12-2018 όπου εξέδωσε προσωρινή διαταγή διορισμού μου ως πρόεδρος του BIC Ηπείρου, ικανοποιώντας αίτηση της Συνεταιριστικής Τράπεζα Ηπείρου και μη λαμβάνοντας υπόψη του τη δική μου παρέμβαση με την οποία ζητούσα για λόγους νόμιμους, ουσιαστικούς, προσωπικούς και τυπικούς να μην αναλάβω την προσωρινή διοίκηση του BIC Ηπείρου γιατί μια τέτοια τοποθέτηση διορισμού που έγινε αντιστρατεύεται τα νόμιμα και καλώς εννοούμενα συμφέροντα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων που είμαι πρόεδρος, είμαι υποχρεωμένος ενόψει συζήτησης σήμερα στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων «Διορισμοί Τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου στο BIC Ηπείρου» η οποία φαίνεται ότι θα είναι η ίδια με την προσωρινή, να υποβάλω σήμερα δήλωση παραίτησης από Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στις 06/03/2019».

Η επιστολή καταλήγει: «Η παραίτησή μου γίνεται με σκοπό να διαφυλάξω τα συμφέροντα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και τη δική μου προσωπική υπόσταση, αρνούμενος έναν διορισμό που αντιβαίνει την προσωπική μου θέληση, αξιοπρέπεια και επιθυμία που δεν μπορεί κανένα έγγραφο να υποτάξει».

Τώρα, προβλέπεται εντός το πολύ 15 ημερών, να συνεδριάσει το ΔΣ του Επιμελητηρίου και να γίνει εκλογή νέου προέδρου. Θυμίζουμε πως στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων βρίσκονται από το Δεκέμβριο του 2017 συνεργαζόμενες οι παρατάξεις των Δημήτρη Δημητρίου και Γιάννη Μήτση και ο νέος πρόεδρος πιθανότατα θα προέλθει από την πρώτη παράταξη των εκλογών του 2017… με πιθανότερο διάδοχο του Γ. Μήτση, το Δ. Δημητρίου.

Show Buttons
Hide Buttons