ΠΓΝΙ: Μια ακόμη εργαζόμενη εκτός πινάκων του ΑΣΕΠ

ΠΓΝΙ: Μια ακόμη εργαζόμενη εκτός πινάκων του ΑΣΕΠ

Ακόμη μια συμβασιούχος προστίθεται στις 18 καθαρίστριες του ΠΓΝΙ που μετά από απόφαση του ΑΣΕΠ λόγω ένστασης, βρέθηκαν εκτός οριστικών πινάκων και τέθηκαν εκτός εργασίας. Με ασφαλιστικά μέτρα, οι 18 καθαρίστριες έχουν επιστρέψει στην εργασία τους και αναμένεται η τελική απόφαση του δικαστηρίου, τον Αύγουστο. 

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, τέσσερις ημέρες μετά την κοινοποίηση της απόλυσης, στην συμβασιούχο δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη η απόφαση του ΑΣΕΠ για να γνωρίζει ποιος ο λόγος της απόλυσης της και να μπορεί να ελέγξει πιθανό λάθος του ΑΣΕΠ, παρ’ ότι έχει από την πρώτη ημέρα αιτηθεί την απόφαση του ΑΣΕΠ μέσω του δικηγόρου της. 

Όπως τονίζει η Επιτροπή Αγώνα των Συμβασιούχων ΠΓΝΙ, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για την μη γνωστοποίηση της απόφασης του ΑΣΕΠ από την 6η ΥΠΕ καθώς η θέση της θα καλυφθεί από άλλον υποψήφιο άμεσα. Η καθυστέρηση αυτή εμποδίζει την εργαζόμενη να ελέγξει την ορθότητα της απόφασης του ΑΣΕΠ και να υπερασπιστεί την θέση εργασίας της.

«Εντύπωση μας προκαλεί και η εκδήλωση «αδυναμίας» για επιτάχυνση της αποστολής της απόφασης του ΑΣΕΠ στην συνάδελφο, από τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ αλλά και από τον πρόεδρο του συλλόγου του ΠΓΝΙ και στενό συνεργάτη (κατά τις δημόσιες δηλώσεις του) του διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη, στους οποίους έγιναν παρεμβάσεις. Η συνάδελφος προσλήφθηκε τον Μάρτιο με την ειδική πρόσληψη επικουρικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υπηρέτησε σε κλινικές πρώτης γραμμής όπως η πνευμονολογική. Μετά  από 3 ολόκληρους μήνες η 6η ΥΠΕ επικαλείται έλεγχο του ΑΣΕΠ που θα έπρεπε να έχει γίνει τις πρώτες ημέρες της πρόσληψης. 3 ολόκληρους μήνες αντιμετώπισε τους κινδύνους της πανδημίας υπηρετώντας με αυταπάρνηση τους ασθενείς του ΠΓΝΙ. 3 μήνες μετά την απολύουν χωρίς να τις γνωστοποιούν τον λόγο».

Show Buttons
Hide Buttons