ΠΓΝΙ: Τέσσερα κρεβάτια εντατικής θεραπείας από την ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ

ΠΓΝΙ: Τέσσερα κρεβάτια εντατικής θεραπείας από την ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ

Τέσσερις ειδικές κλίνες νοσηλείας βαρέως πασχόντων ασθενών για την ενίσχυση λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας COVID19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, συνολικής αξίας 60.000 ευρώ προσέφερε η εταιρεία ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Ζαγόρι» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η δωρεά που εντάσσεται στο πλαίσιο της ανταπόκρισης της συγκεκριμένης εταιρείας στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των μονάδων του Εθνικού Συστήματος Δημόσιας Υγείας, παραδόθηκε τυπικά σήμερα από τον πρόεδρο της εταιρείας Νίκο Χήτο. Παρόντες στην τελετή παράδοσης ήταν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρία Κεφάλα.

Ο κ. Χήτος τόνισε πως όλη η οικογένεια του νερού «Ζαγόρι» βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, αρωγός της ελληνικής κοινωνίας και πως με αίσθημα ευθύνης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας, επιλέγοντας ωστόσο να ενισχύσει το νοσοκομείο της περιοχής μας σε αντίθεση προς ό,τι υπέδειξε το Υπουργείο. Ο λόγος αυτής της επιλογής όπως τόνισε ο κ. Χήτος, δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι πρόκειται για μια Γιαννιώτικη εταιρεία αλλά και για το λόγο ότι τα νοσοκομεία της περιφέρειας φτάνουν δυσκολότερα στις χρηματοδοτήσεις και στις δωρεές, σε σχέση με τα νοσηλευτική ιδρύματα των Αθηνών.

Με την ευκαιρία ο κ. Χήτος συνεχάρη τους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας για την επιτυχημένη ανταπόκριση στην κρίση του κορωνοϊού, συνεχάρη την ελληνική πολιτεία που πέτυχε να αντιμετωπίσει επιτυχώς την υγειονομική κρίση και υπογράμμισε πως και ο επιχειρηματικός κόσμος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων παρότι έχει χτυπηθεί από την κρίση, ώστε να ενισχύσει το σύστημα υγείας. 

Ο απερχόμενος διοικητής του νοσοκομείου Βασίλης Τσίκαρης τόνισε από την πλευρά του, πως η δωρεά ήλθε στην πιο κατάλληλη στιγμή και τίθεται στην υπηρεσία των ανθρώπων της περιοχής μας. Παρότι ευχαρίστησε όσες εταιρείες συνέβαλαν με δωρεές το νοσοκομείο αυτό το διάστημα, ξεχώρισε τη δωρεά της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ γιατί ήταν μεγάλης αξίας και σε υψηλό επίπεδο ποιότητας όπως είπε.

Ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΙ. Βασίλειος Κουλούρας ευχαρίστησε προσωπικά την επιχειρηματική οικογένεια για τη δωρεά γιατί ανταποκρίθηκε σε ό,τι ακριβώς της ζητήθηκε. 

Το δικό τους «ευχαριστώ» είπαν τέλος για τη δωρεά ο Αλέκος Καχριμάνης και η Μαρία Κεφάλα. Η βουλευτής επεσήμανε τη συμβολή των επιχειρήσεων της χώρας μας στην αντιμετώπιση της κρίσης. 

Show Buttons
Hide Buttons