Πειθαρχικός έλεγχος για το «σαμποτάζ» στην ΙΡΙΔΑ

Πειθαρχικός έλεγχος για το «σαμποτάζ» στην ΙΡΙΔΑ

Ένορκη Διοικητική Εξέταση και κάθε προβλεπόμενη διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος υπηρεσιακού παράγοντα του Δήμου Ιωαννιτών που επεχείρησε να σαμποτάρει το πληροφοριακό σύστημα ΙΡΙΔΑ της ψηφιακής χρήσης εγγράφων από τις υπηρεσίες του Δήμου, κινεί η δημοτική αρχή.

Το θέμα κατήγγειλε προ ημερών μέσα από το λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με συνέντευξή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Λυκογιώργος αναφέροντας επί λέξει τα εξής: «Υπηρεσιακός Παράγοντας του Δήμου παραποίησε τα στοιχεία των 230 χρηστών της ΙΡΙΔΑΣ στον Δήμο Ιωαννιτών που θα αποστέλλαμε ως Δήμος στο Υπουργείο (έβγαλε από τους χρήστες τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τους ειδικούς συμβούλους του Δημάρχου) με σκοπό να αποτύχει η εγκατάσταση και λειτουργία της ΙΡΙΔΑΣ στον Δήμο Ιωαννιτών. Επειδή όμως τα διαβάζω όλα, το διαπίστωσα πριν φύγει για το Υπουργείο και φυσικά το διόρθωσα».

Ερωτηθείς για το συγκεκριμένο θέμα σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ έκανε μια γενική αναφορά στις αντιδράσεις που προκαλούνται κάθε φορά που επιχειρείται μια αλλαγή. Μίλησε εύσχημα μάλλον, για… «διαφορετικούς τρόπους υπεκφυγών» της νέας πραγματικότητας.

Και η ΙΡΙΔΑ όπως είπε ο Δήμαρχος (εδώ σχετικά), είναι κάτι επαναστικό για την Ελλάδα που σε άλλες χώρες είναι κοινός τόπος εδώ και πολλά χρόνια. Τα 10 πρωτόκολλα του Δήμου Ιωαννιτών θα ενοποιηθούν και θα ψηφιοποιηθούν οι υπηρεσίες προκειμένου να κερδίζονται εργατοώρες και πολύ δουλειά μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών πρωτοπορεί ως προς την εφαρμογή του προγράμματος και βάζει μπροστά το πληροφοριακό σύστημα τις επόμενες εβδομάδες. Όπως όμως τόνισε ο κ. Ελισάφ, «κάθε τι καινούργιο σε ένα κουρασμένο και γηρασμένο μηχανισμό του ελληνικού δημοσίου φέρνει αναταράξεις, γιατί κανείς δε θέλει να αλλάξει την πεπατημένη και τις μακροχρόνιες συνήθειες». Συμπλήρωσε δε συγκεκριμένα: «Και στο δικό μας προσωπικό σε ορισμένους υπήρχαν αντιδράσεις για τον τρόπο αυτόν, τι αυτό συνεπάγεται, πως αλλάζει η καθημερινότητα… Δε θέλουμε να ξεβολευτούμε, το ίδιο συμβαίνει και εντός των υπηρεσιών όπου κάποιοι αντιδρούν με σπασμωδικές ενέργειες…».

Συμφωνώντας με τον αντιδήμαρχό του, ο κ. Ελισάφ τόνισε καταλήγοντας πως οι αντιδράσεις που υπάρχουν στην καθολική εφαρμογή του προγράμματος πρέπει να υπερνικηθούν και αυτό θα γίνει. 

Show Buttons
Hide Buttons