Περιήγηση στα έργα του Ταμείου Συνοχής – Ερώτηση για το Ιωάννινα – Κακαβιά

Περιήγηση στα έργα του Ταμείου Συνοχής – Ερώτηση για το Ιωάννινα – Κακαβιά

Για μια περιήγηση σε έργα που συγχρηματοδοτήθηκαν από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται από το βράδυ της Δευτέρας και ως το πρωί της Τετάρτης στην Ήπειρο, ευρωβουλευτές και αξιωματούχοι – μέλη της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με επικεφαλής την Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού Καρίμα Ντελί.

Η αποστολή απαρτίζεται από δύο Έλληνες και ξένους ευρωβουλευτές. Ο Μίλτος Κύρκος από το «Ποτάμι» και η Ελίζα Βόζεμπεργκ από τη ΝΔ είναι οι δύο Έλληνες και στον πρώτο ανήκε η πρωτοβουλία του ταξιδιού της περιήγησης σε μεγάλα έργα υποδομών της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας, όπως η Εγνατία και η Ιόνια Οδός, η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, η Ολυμπία Οδός κτλ.

Μεγάλο μέρος της επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Ηπείρου, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνδεσιμότητας, η προσβασιμότητα και ο αντίκτυπός τους στην περιφερειακή ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, θα διεξαχθεί σύσκεψη με τίτλο «Πρόσβαση και συνδεσιμότητα μεταφορών», την Τρίτη 8 Μαΐου στις 14:00-16:00 στην Άρτα με τη συμμετοχή των Χρ. Σπίρτζη, Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Ο. Γεροβασίλη, Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Π. Κουρουμπλή, Υπουργού Ναυτιλίας και εκπροσώπων των εθνικών και περιφερειακών αρχών. Η σύσκεψη θα αναφερθεί στις σημαντικότερες εξελίξεις και προκλήσεις για τον ελληνικό τομέα μεταφορών και τον ρόλο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δυνατοτήτων των χρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο αυτό.

Στο πλαίσιο συνάντησής της με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και την αντιπεριφερειάρχη Τατιάνα Καλογιάννη, η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ δεσμεύτηκε να καταθέσει την Τρίτη κιόλας, ερώτηση στην ευρωπαϊκή επιτροπή, αναφορικά με τη δυνατότητα χρηματοδότησης του τμήματος της Ιόνιας Οδού από τα Γιάννενα μέχρι την Κακαβιά, από ευρωπαϊκούς πόρους. Υπενθυμίζουμε πάντως, πως το ίδιο είχε συμβεί και παλιότερα, με πρωτοβουλία τότε της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, χωρίς λογικά κανένα αποτέλεσμα…

Show Buttons
Hide Buttons