Περιοδείες Καχριμάνη στους Δήμους Σουλίου, Βόρειων και Κεντρικών Τζουμέρκων  

Περιοδείες Καχριμάνη στους Δήμους Σουλίου, Βόρειων και Κεντρικών Τζουμέρκων   

Ζητήματα που αφορούν τις αγροτικές και οδικές υποδομές, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, τέθηκαν στις διαδοχικές περιοδείες που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο στο Δήμο Σουλίου (Παραμυθιά κ.α. Τ.Κ.) και στους δήμους Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

Στο Δήμο Σουλίου ένα από τα κεντρικά θέματα ήταν το πρόβλημα που υπάρχει με τον ΤΟΕΒ Παραμυθιάς και τις οφειλές προς τη ΔΕΗ. Ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως δόθηκε υπόσχεση για προσωρινή λύση, η οριστική αντιμετώπιση όμως του προβλήματος – όπως είπε- μπορεί να γίνει με την πρότασή του για νομοθετική ρύθμιση, ώστε όλοι οι ΤΟΕΒ να  χρηματοδοτηθούν μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με δάνειο εικοσαετούς διάρκειας και με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο της ΔΕΗ και των Τραπεζών ώστε να αποπληρώσουν τις οφειλές. 

 

Η περιοδεία στα Τζουμέρκα

Στα Τζουμέρκα έγινε εκτενής ανταλλαγή απόψεων με τους κατοίκους τοπικών κοινοτήτων, στους οποίους και έγινε ενημέρωση για τις κατά τόπους παρεμβάσεις από την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας, αλλά και μακροπρόθεσμα με την υλοποίηση υπερτοπικής σημασίας έργων, που αφορούν τις οδικές υποδομές, τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό. Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως με την κατασκευή της οδικής σύνδεσης Ιόνια οδό- Γέφυρα Πλάκας (που είναι σε εξέλιξη) και σε συνέχεια του υπόλοιπου τμήματος, βελτιώνεται η προσβασιμότητα που είναι σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη και για την πληθυσμιακή ανάκαμψη της περιοχής Τζουμέρκων.

Ο κ. Καχριμάνης, ανάφερε πως λαμβάνονται υπόψη προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στο ορεινό οδικό δίκτυο ιδίως στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, τα οποία θα αντιμετωπιστούν στο επόμενο διάστημα, ενώ ανακοίνωσε και έργο για τη βελτίωση της Ε.Ο. Άρτας (από Βουργαρέλι)- όρια Νομού (Αχελώο), με προϋπολογισμό  758.000 ευρώ που πρόκειται να δημοπρατηθεί τις επόμενες ημέρες.

   

Πρόγραμμα περιοδείας της Τρίτης 14 Μαΐου 2019

Την Τρίτη 14 Μάϊου 2019  ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε.  Ιωαννίνων της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου»  θα περιοδεύσει διαδοχικά τοπικές κοινότητες των Δήμων Κόνιτσας και Πωγωνίου, με το εξής πρόγραμμα: 

(Από 11 π.μ. διαδοχικά): Κλειδωνιά, Καλλιθέα, Κόνιτσα (12 μ.), Μάζι, Μπουραζάνι, Βασιλικό, Κεφαλόβρυσο, Βήσσανη, Παρακάλαμο, Δολιανά, Καλπάκι.

Show Buttons
Hide Buttons