Περιοδείες Πρέντζα, στο επίκεντρο ο αγροτικός τομέας

Περιοδείες Πρέντζα, στο επίκεντρο ο αγροτικός τομέας

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Πρέντζας περιόδευσε την Κυριακή 12/5 στα χωριά του Μετσόβου. 

Σε συζήτηση με κατοίκους ανάμεσα στα άλλα τόνισε: «Τα βασικά προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών της Ηπείρου, όπως και ολόκληρης της Ελλάδας, είναι η ληστεία του κόπου τους από εμποροβιομήχανους, τραπεζίτες και κράτος. Έχουν βυθιστεί στα χρέη, αναγκάζονται να πουλήσουν το προϊόν τους σε εξευτελιστικές τιμές. Δεν υπάρχει καμία εγγυημένη παρέμβαση της Περιφέρειας για το κόστος παραγωγής τους, τη στιγμή που έχουν επιδοτηθεί Καραλής Ήπειρος Δωδώνη Βίκος Χήτος από τον αναπτυξιακό νόμο, μέσω της περιφέρειας με εκατομμύρια ευρώ. Διαγραφούν χρέη, τους φτιάχνουν υποδομές, δρόμους για να έχουν εγγυημένη κερδοφορία, τους εγγυώνται την προώθηση του προϊόντος τους, κάνοντας εκθέσεις με χρήματα δικά μας, είτε τουριστικής προβολής, είτε εκθέσεων για να το πουλήσουν».

To ΚΚΕ συμπλήρωσε, μιλάει για Αγροτική Ανάπτυξη που δεν θα υποτάσσει την πραγματική πρωτογενή παραγωγή, το χωράφι, στη μεταποιητική βιομηχανία, γιατί σήμερα υποτάσσονται όλα εκεί.

Για το πρόβλημα των χρεών ΤΟΕΒ και αγροτών προς τη ΔΕΗ ο κ. Πρέντζας σχολίασε: «Τώρα με τα χρέη των ΤΟΕΒ προς την ΔΕΗ και με φόβητρο την κατάρρευση της τελευταίας, σας λένε ότι πρέπει να πληρώσετε εσείς οι αγρότες που όλο το προηγούμενο διάστημα σας τσακίσανε με τον ανταγωνισμό, δεν σας στηρίξανε το κόστος παραγωγής, δεν σας στηρίξανε την τιμή του προϊόντος. Κανείς δεν λέει την αλήθεια ότι για τη χασούρα της ΔΕΗ ευθύνονται οι ευρωενωσιακές οδηγίες για την απελευθέρωση της ενέργειας. Και ποια είναι η διαφορά της πρότασης του κ. Καχριμάνη και του κ. Ριζόπουλου; Δόσεις λέει ο Τσίπρας στους αυτοαπασχολούμενους για τα σπασμένα της κρίσης, ρυθμίσεις λέει ο κ. Ριζόπουλος, δάνειο λέει ο κ. Καχριμάνης. Σκέψη για διαγραφή χρεών, σκέψη για υπερψήφιση από το επίπεδο της Κυβέρνησης έως το επίπεδο της Περιφέρειας και Δήμου τον προτάσεων του ΚΚΕ, συζήτηση καμία. Εμείς ζητάμε: διαγραφή τόκων και προστίμων,  διαγραφή 30% του κεφαλαίου για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ».

Στη συνέχεια επισημάνθηκε το βασικό διακύβευα των εκλογών του Μαΐου: «Προτεραιότητα είναι να τιμωρηθούν όλοι τους, ΕΕ, κυβερνήσεις περιφερειάρχες και δήμαρχοι που πάνε σταθερά το «γράμμα» της αντιλαϊκής πολιτικής. Τόσο για τις κάλπικες υποσχέσεις που έδιναν περί «χρυσών κουταλιών», «ευημερίας», «σύγκλισης» και «σταθερής ανάπτυξης» όσο και για τα ψέματα που εξακολουθούν να λένε».

Show Buttons
Hide Buttons