Περιφέρεια Ηπείρου: Η αντιπαράθεση χτυπάει κόκκινο – Σκληρές ατάκες Ριζόπουλου από την Ηγουμενίτσα

Περιφέρεια Ηπείρου: Η αντιπαράθεση χτυπάει κόκκινο – Σκληρές ατάκες Ριζόπουλου από την Ηγουμενίτσα

Το πλήρες ψηφοδέλτιο για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας του συνδυασμού των «Οριζόντων Ηπείρου» παρουσίασε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, στην Ηγουμενίτσα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης Σπύρος Ριζόπουλος.

Σε αυτό μετέχουν οι:

 • Ανυφαντής Σπύρος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 • Βέτου Άννα, Επιχειρηματίας – Παραγωγός Αγροτικών Προϊόντων
 • Βλάχος Σπύρος, Επιχειρηματίας – Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας – Πρέβεζας
 • Γκαμπρέλας Δημήτριος, Επιχειρηματίας
 • Ζώης Δημήτρης, Εκπαιδευτικός
 • Κοσιώρης Ευάγγελος, Εκπαιδευτικός – Διευθυντής ΕΠΑΛ Φιλιατών
 • Κοτσώνη Αλέκα, Πρόεδρος Κέντρου Πρόληψης Αριάδνη – Εκπαιδευτικός
 • Κυβράνογλου Βασιλική, Ελεύθερη Επαγγελματίας
 • Μόσχου Μαρία, Εκπαιδευτικός / Δημοσιογράφος – Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών
 • Μπαζίνα Αικατερίνη, Ιδιωτική Υπάλληλος
 • Τάτση Μάγδα, Ιατρός

 

Για μετεκλογική συνεργασία…

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που ακολούθησε της παρουσίασης, ο κ. Ριζόπουλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα διακυβέρνησης των «Οριζόντων της Ηπείρου» και στάθηκε στα παραδείγματα της περιφερειακότητας που εκκινούν από το Νομό Θεσπρωτίας.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ομιλία Καχριμάνη για την παρουσίαση του προγράμματος της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου», κατά την οποία επιτέθηκε «φωτογραφίζοντας», στον αντίπαλό του Σπύρο Ριζόπουλο, ο τελευταίος επέλεξε να υψώσει υπέρμετρα τους τόνους της κριτικής του κατά του απερχόμενου Περιφερειάρχη. Ερωτηθείς στην Ηγουμενίτσα, για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον απερχόμενο Περιφερειάρχη, ήταν κατηγορηματικός.

«Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Δεν ξέρω σε πόσες γλώσσες πρέπει να σας το πω. Με τι χροιά τόνου και φωνής» σημείωσε και πρόσθεσε «Δεν μπαίνω στην πολιτική για να ρίξω νερό στον ηθικό αυτουργό που κατέστρεψε την Ήπειρο«.

Μίλησε με όρους οικονομίας: «Η πολιτική είναι σαν τη μετοχή. Η προηγούμενη πορεία μιας μετοχής δεν προεξοφλεί το μέλλον. Και εν τοιαύτη περιπτώσει έρχονται οι πολιτικές μετοχές του απερχόμενου και λένε: τι έχεις κάνει; Τίποτε. Τι θεωρείς περιφερειακό έργο; Τη λακκούβα. Έχουμε ανεργία; Ναι. Φεύγει ο κόσμος; Ναι. Έχουμε άνεργους επιστήμονες; Ναι. Ερημώνουν τα χωριά; Ναι. Είναι η ανάπτυξη στον πάτο; Ναι. Άρα, από εκεί και πέρα αν με ρωτάτε τι θα κάνουν οι πολίτες δεν το ξέρω. Επειδή με ρωτήσατε αν θα συνεργαστώ μαζί του, εμένα με ενδιαφέρει ο δικός μου καθρέφτης. Δεν μπορώ να συνεργαστώ με έναν άνθρωπο τον οποίο θεωρώ ηθικό αυτουργό αυτής της κατάστασης«.

Ο κ. Ριζόπουλος αναγνώρισε δημόσια που την επομένη της πρώτης Κυριακής, θέλει και μπορεί να έχει το ρόλο του ρυθμιστή των πραγμάτων και αυτό είναι το γεγονός που αγχώνει περισσότερο τον απερχόμενο Περιφερειάρχη, ώστε να λέει σήμερα «από την πρώτη Κυριακή ή πάω σπίτι μου»… 

«Τι θα πει πας σπίτι σου. Σε τίμησαν τόσες φορές. Τη μοναδική φορά που οι Ηπειρώτες συνειδητοποιούν ότι υπάρχει αντίπαλο δέος και ότι υπάρχει αλλαγής, πας σπίτι σου; Τότε μην κατεβαίνεις. Τι κατεβαίνεις; Απ’ αυτή την αλαζονεία και μόνο δεν θα έπρεπε να βρει ούτε ψηφοδέλτιο στις κάλπες» σημείωσε.

Και συνέχισε: «Εκ των πραγμάτων η απλή αναλογική μου δίνει τη δυνατότητα του ρυθμιστή. Συνεπώς η κοινωνία πρέπει να αποφασίσει αν με θέλει ρυθμιστή ή με θέλει μπροστάρη να δώσω έναν τόνο ανάπτυξης που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Η κοινωνία θα το αποφασίσει, αλλά δεν μπορεί να μου επιβάλλει καμία συνεργασία. Εγώ με ηθικούς αυτουργούς και πολιτικούς εγκληματίες δεν συνεργάζομαι. Τώρα αν με ρωτάτε τι θα κάνει ο κ. Καχριμάνης μετά την ήττα. Θα παραιτηθεί από επικεφαλής του συνδυασμού του, αυτό προβλέπω ότι θα γίνει, γιατί δεν εκπροσωπεί εσάς, τον εαυτό του εκπροσωπεί«.

Show Buttons
Hide Buttons