Πετσοκομμένα αναδρομικά, λέει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιωαννίνων

Πετσοκομμένα αναδρομικά, λέει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιωαννίνων

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ιωαννίνων καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ γιατί «πετσόκοψε» κατά 77% ακόμα και αυτά τα κουτσουρεμένα αναδρομικά που επιδίκασε το ΣτΕ για τις τεράστιες περικοπές στις συντάξεις. «Από 3,9 δις. θα δώσει μόνο 900 εκατ. ευρώ, που αφορά μόνο τις κύριες συντάξεις εξαιρώντας τα δώρα και τις επικουρικές» σημειώνει η ανακοίνωση του σωματείου.

Και εξηγεί: «Το ΣτΕ, με την περιβόητη «πιλοτική δίκη» για τα αναδρομικά, που προκάλεσε η κυβέρνηση αξιοποιώντας ως «πιστοποιητικό νομιμοποίησης» των περικοπών στις συντάξεις τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου, απέρριψε οποιαδήποτε διεκδίκηση αναδρομικών από το νόμο-λαιμητόμο και μετά, ενώ αναγνώρισε αναδρομικά για τις περικοπές μόνο για το 11μηνο μεταξύ 10/6/2015 και 11/5/2016. 

Μάλιστα η κυβέρνηση ορίζει πως «οι αξιώσεις των συνταξιούχων των οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης για ποσά που αντιστοιχούν σε περικοπές, μειώσεις και καταργήσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων, επιδομάτων αδείας και εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα» για το εν λόγω 11μηνο… «αποσβέννυνται», δηλαδή διαγράφονται!

Αν δεν είναι αυτό κλοπή, τότε τι είναι;

Ο πρωθυπουργός μας λέει το ποσό που θα δώσει η κυβέρνηση «αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου» και «δεν υπάρχουν περιθώρια για την ικανοποίηση πρόσθετων αιτημάτων». Μας λέει με άλλα λόγια να ξεχάσουμε τις απώλειες του εισοδήματός μας από το 2012 και να πούμε κι «ευχαριστώ» για ό,τι μας δίνεται σήμερα. Ταυτόχρονα προσπαθεί να ενεργοποιήσει αντιδραστικά αντανακλαστικά λέγοντας ότι οι συνταξιούχοι προστατεύθηκαν πλήρως την περίοδο της πανδημίας σε αντίθεση με εργαζόμενους (λες και ευθύνονται οι συνταξιούχοι γι’ αυτό…) και είπε, αν οι συνταξιούχοι διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους για να λάβουν πίσω ό,τι έχουν χάσει, αυτό θα ήταν «άδικο για ανέργους, για εργαζόμενους, ο κόπος των οποίων χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό σύστημα, άρα τις επόμενες γενιές».

Επίσης καταγγέλλουμε την υποκρισία και το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζεται τώρα σαν υπερασπιστής των απόμαχων της δουλειάς, τις συντάξεις των οποίων πετσόκοψε δραματικά με το νόμο Κατρούγκαλου».

Show Buttons
Hide Buttons