Πλώρη για Αζόρες βάζει η ομάδα Zephyrus! (βίντεο)

Πλώρη για Αζόρες βάζει η ομάδα Zephyrus! (βίντεο)

Πλώρη για τις Αζόρες, εκεί όπου θα διεξαχθεί ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός διαστημικής CanSats in Europe βάζουν οι μαθητές και οι καθηγητές της ομάδας Zephyrus που κέρδισε τον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Cansat In Greece, το περασμένο Σάββατο στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός αποτελεί προκριματική φάση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού CanSats in Europe και πλέον, μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης που ήλθε μετά την τρίτη περσινή θέση, άνοιξε η όρεξη στα μέλη της γιαννιώτικης ομάδας την οποία συγκροτούν οι Νίκος Καλαμπόκης, Γιώργος Καπέλης, Κώστας Πήλιος, Μυρσίνη Αναστασούλη, Μαρία-Γεωργία Δασούλα, Παρασκευή Καψάλη, Κώστας Λώλος, Ελευθερία Βλάχου, Γιώργος Οικονόμου, Παρασκευή- Μαρίνα Κανδρέλη, Δημήτρης Γεωργίου και οι καθηγητές Νίκος Μαρέτας και Γιώργος Σκαργιώτης.

Δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ ανέλαβαν να κάνουν οι δύο από τους μαθητές, Κώστας Λώλος και Κώστας Πήλιος.

Όπως τόνισαν, με την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς ο πήχης είχε μπει πολύ ψηλά και φέτος και γνώριζαν εξ αρχής πως είχαν με την πολύ σκληρή του προηγούμενου διαστήματος, καλές πιθανότητες να είναι μέσα στην τριάδα. Μετά τις πρώτες παρουσιάσεις και τις αντίστοιχες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις τα παιδιά έβλεπαν με βεβαιότητα την δεύτερη ή ακόμα και την πρώτη θέση που τελικώς κατακτήθηκε. «Ήταν μια συναρπαστική εμπειρία και πλέον ονειρευόμαστε το ταξίδι στις Αζόρες» είπε ο Κώστας Λώλος. Δίνοντας μυστικά της στρατηγικής τους μάλιστα, είπαν πως θα πάνε στο μεγάλο διαγωνισμό με δορυφόρο βελτιωμένο στο λογισμικό και το hardware.

Οι σχέσεις που αναπτύχθηκαν ανάμεσα στα παιδιά της ομάδας ήταν ένα από τα πολλά οφέλη αυτής της προσπάθειας, παραδέχτηκαν οι πρωταγωνιστές.

«Εξοντωτικό, κουραστικό και ψυχοφθόρο» χαρακτήρισαν οι δύο καθηγητές το διάστημα της προετοιμασίας εκφράζοντας ευχαριστίες σε όσους τους στάθηκαν.

Show Buttons
Hide Buttons