Ποια είναι η είδηση;

Ποια είναι η είδηση;

Είπα προχθές σε ένα φίλο που δεν ασχολείται με το δικό μου πάθος, με τα πολιτικά πως ο Αλέκος Καχριμάνης θα είναι εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης. Και η απάντηση του φίλου μου ήταν: «βουλωμένο γράμμα διαβάζεις, Πάνο. Σιγά το νέο!».

Και το ξανασκέφτηκα: υπήρχε όντως, περίπτωση, μια στις 100 για να μην πω λιγότερες… να μην είναι ο Καχριμάνης υποψήφιος για νιοστή φορά… για κάποιο αυτοδιοικητικό πόστο; Καμία τέτοια ένδειξη σχετιζόμενη με τη δική του θέληση, δεν υπήρξε, πράγματι… τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Άρα αυτό από μόνο του δε μπορεί να είναι είδηση.

Είναι αντίστοιχα είδηση η επικείμενη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Ριζόπουλου για την Περιφέρεια Ηπείρου; Είναι, γιατί ο Γιαννιώτης επικοινωνιολόγος και ιδιοκτήτης της εταιρείας SPIN COMMUNICATIONS, από τη στιγμή που έπεσε ουρανοκατέβατος στην τοπική πολιτική σκηνή, με τα πρώτα του άρθρα για την Ήπειρο από το site ιδιοκτησίας του www.rizopoulospost.com, κρατούσε εδώ και ένα χρόνο μια ισχυρή πιθανότητα να κάνει πίσω: για λόγους επαγγελματικούς είτε εάν έκρινε πως η υποψηφιότητά του θα πήγαινε κουβά… για πλάκα (για να μιλήσουμε με ορολογία μουντιαλική).

Πλάι στους δύο παραπάνω λόγους, βάλτε τις ισχυρές αμφιβολίες ανθρώπων που τον γνώριζαν καλά από το παρελθόν και έβαζαν στοίχημα πως «ο Σπύρος κάνει πλάκα…». Άλλοι δε που δεν τον ήξεραν καθόλου, ορκίζονταν πως είναι «λαγός» σκοτεινών δυνάμεων.

Ποια είναι η είδηση;

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης, στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση, ο Σπύρος Ριζόπουλος έκανε αφενός το προσωπικό «ταμείο» της διάρκειας ενός έτους στρατηγικής του: την τηρεί κατά γράμμα και με θρησκευτική ευλάβεια ως προς τα χρονοδιαγράμματα. Αφιέρωσε περίπου ένα χρόνο για να χτίσει την αναγνωρισιμότητά του, η οποία ακόμα και σήμερα υπολείπεται αιρετών όπως ο Αναγνώστου της «Εθνικής Αυγής», ο Ζήκος της «Αριστερής Παρέμβασης» και σίγουρα των Ζάψα και Μπασιούκα. Έχει διεξαγάγει δύο κύκλους δημοσκοπήσεων για να μετρηθεί έναντι πιθανών και βέβαιων αντιπάλων – δε γνωρίζω ακριβή ποσοστά ούτε λεπτομέρειες των μετρήσεων, οπότε δε μπορώ να τα επικαλούμαι – και ο ίδιος εκτιμά ότι μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Προέβη αφετέρου λοιπόν, και στην εξιστόρηση των επόμενων κινήσεων που θα είναι προεκλογικές. Περίπου ένα χρόνο πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2019, θα έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Ηπείρου, όνομα παράταξης, διακήρυξη, θα έχει συστήσει την συντονιστική του γραμματεία και θα αποκτήσει φυσική παρουσία στα Γιάννενα, ανοίγοντας και τα πρώτα γραφεία της παράταξης! Επαναλαμβάνω πως ό,τι έχει πει ως τώρα, το έχει εφαρμόσει.

Αφύσικα πρόωρα δε φαίνονται μόνο τα… γραφεία της παράταξης, ένα χρόνο πριν τις εκλογές, αλλά και η άρθρωση ενός προγραμματικού λόγου που μοιάζει μελετημένος για τις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου. Σε πολλά από όσα λέει ο Ριζόπουλος στις μέχρι τώρα ομιλίες του, έχω πάμπολλες ενστάσεις αλλά αν εκλέγονται γιατί κρίνονται στη χώρα μας οι υποψήφιοι από τα προεκλογικά λεγόμενά τους… – δεν το πιστεύω ασφαλώς… – δεν έχετε παρά να τον κρίνετε… Κι αν σας κάνει, να τον ψηφίσετε κιόλας…

Η είδηση λοιπόν είναι πως ο Αλέκος Καχριμάνης για πρώτη φορά στη ζωή του, έχει αποκτήσει έναν επίμονο, μεθοδικό και συστηματικό αντίπαλο. Δε μένει παρά να αποδείξει πως μπορεί να κερδίζει και τέτοιους αντιπάλους, εκτός από τα αουτσάιντερ…

Show Buttons
Hide Buttons