Ποιοι εκλέγονται στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών (σε Ήπειρο και Γιάννενα)

Ποιοι εκλέγονται στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών (σε Ήπειρο και Γιάννενα)

Πρωτιά του Φίλιππου Ευαγγέλου στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και δεύτερη θέση για τον νυν, αιρετό επίσης, Δημήτρη Μπουκομάνη, στο Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου (ΑΠΥΣΠΕ), έβγαλαν οι εκλογές της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος της ΔΑΚΕ Φ. Ευαγγέλου έλαβε 676 ψήφους (με αναπληρωτή τον κ. Καυκιά Βύρωνα με 162 ψήφους) και ο δεύτερος Δημήτρης Μπουκομάνης, υποψήφιος της ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) 520 ψήφους (με αναπληρωτή τον κ. Γεώργο Χρήστο).

Αναλυτικά σε σύνολο εγγεγραμμένων 2.400 περίπου, ψήφισαν 2.338 με 2.218 έγκυρα.

Η ΔΑΚΕ αύξησε τη δύναμή της σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές αιρετών, κατά περίπου 100 ψήφους, λαμβάνοντας 774 ψήφους, η ΔΗΣΥ έλαβε 714 ψήφους, η Ενωτική Κίνηση (πρώην ΕΡΑ-ΣΥΡΙΖΑ) 344 ψήφους, η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ 308 ψήφους, οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις 88 ψήφους.

Χρήστος Στουγιάννος (ΔΗΣΥ) και Βασίλης Λιόντος (ΔΑΚΕ) εκλέγονται στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων.

Σε ευχαριστήριο μήνυμά του, ο Φ. Ευαγγέλλου τονίζει μεταξύ άλλων: «Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία αποτελεί ύψιστη τιμή και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη η επανεκλογή μου στο ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου με τόσο αυξημένα ποσοστά ψήφων. Σας διαβεβαιώνω ότι θα προσπαθήσω να υπηρετήσω όλους σας ως ουσιαστικός και πραγματικός ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΑΣ, δημιουργώντας μια νέα θεώρηση για τα πολιτικά δρώμενα στο χώρο της εκπαίδευσης με τεκμηριωμένο, έγκυρο, διεκδικητικό και αποτελεσματικό λόγο».

 

Στη Δευτεροβάθμια

Στα αντίστοιχα όργανα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε Νομό Ιωαννίνων και Περιφέρεια Ηπείρου, επανεκλέγονται οι ήδη εκλεγμένοι αντιπρόσωποι.

Συγκεκριμένα, στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Ιωαννίνων επανεκλέγονται οι Βαγγέλης Ζέρβας (ΔΑΚΕ) και Στράτος Μιχάλης (ΠΕΚ- πρώην ΠΑΣΚ).

Στο Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΔΕ) Ηπείρου επανεκλέγονται οι Κώστας Μπόζιος (ΔΑΚΕ) και Πέτρος Τσάπες (ΣΥΝΕΚ).

Show Buttons
Hide Buttons