Ποιος φταίει για τους στύλους που απορρίπτει ο ΔΕΔΔΗΕ;

Ποιος φταίει για τους στύλους που απορρίπτει ο ΔΕΔΔΗΕ;

Τη βοήθεια του Περιφερειάρχη ζήτησαν το πρωί της Δευτέρας, οι δασεργάτες της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας που βρίσκονται αντιμέτωποι τις τελευταίες ημέρες, με την άρνηση του ΔΕΔΔΗΕ να παραλάβει τους στύλους τους, για τις ανάγκες της ΔΕΗ.

Χωρίς να είναι σαφές αν έχουν αλλάξει οι προδιαγραφές στους στύλους που αγοράζει ο ΔΕΔΔΗΕ, το σίγουρο είναι πως μέχρι σήμερα, πολλοί στύλοι που αγοράστηκαν από τους συνεταιρισμούς των Ιωαννίνων και όχι μόνο, κρίθηκαν ακατάλληλοι για τις ανάγκες της ΔΕΗ, γιατί είχαν σκασίματα άλλοι και με διάφορές άλλες δικαιολογίες άλλοι κορμοί.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου, το πρωί της Δευτέρας, με τη συμμετοχή και του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Καραγιάννη, εκφράστηκε ο προβληματισμός των δασεργατών για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε εντελώς ξαφνικά.

Ο Θεόδωρος Σπανός, πρόεδρος των Δασικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου, τόνισε σε δηλώσεις του πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε φέτος για πρώτη φορά, είναι πολύ έντονο και επιζητά άμεσες λύσεις. «Οι αγοραστές των συνεταιρισμών δεν αγοράζουν, εμείς δεν παράγουμε, η ΔΕΗ φαίνεται πως έχει αλλάξει τις προδιαγραφές που ισχύουν εδώ και 40-50 χρόνια» είπε στην αρχή ο κ. Σπανός ωστόσο στη συνέχεια διόρθωσε πως οι στύλοι παράγονται με σημερινά και τα παλιά δεδομένα, ωστόσο άλλαξαν οι επιτροπές και οι επιθεωρητές του ΔΕΔΔΗΕ τον τρόπο με τον οποίο ελέγχουν την παραγωγή.

«Οι δασεργάτες ξέρουμε να παράγουμε μέτρα και όγκο, ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει την υπόλοιπη δουλειά» σημείωσε.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, δασοπόνος και προμηθευτής στύλων του ΔΕΔΔΕΗ, από την άλλη, επανέλαβε πως από το 1954 η ΔΕΗ προμηθεύεται στύλους από την Ελλάδα με τα ίδια χαρακτηριστικά, ωστόσο κάτι άλλαξε τελευταία στις επιθεωρήσεις στύλων, όταν ανέλαβε τεχνική εταιρεία τη δουλειά. Η λύση θα μπορούσε να βρεθεί, τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου, αν όλοι οι εμπλεκόμενοι καθίσουν στο ίδιο τραπέζι: ΔΕΔΔΗΕ, παραγωγοί και προμηθευτές.

 

Ψάχνει τον υπεύθυνο

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης εμφανίστηκε καθησυχαστικός πως αν εξηγηθεί το πρόβλημα στον ΔΕΔΔΗΕ θα δοθεί λύση. Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε πως ο υπεύθυνος για το θέμα, Στέφανος Οκταποδάς, Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, είναι άνθρωπος που ακούει, ωστόσο τη Δευτέρα δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του γιατί έλειπε στο εξωτερικό.

Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε πως μέχρι πρότινος έμπειρα στελέχη της κρατικής υπηρεσίας έκαναν τη δουλειά και πως δεν άλλαξαν οι προδιαγραφές. «Είναι ενήμεροι και θα δοθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα» καθησύχασε τον κόσμο ο Περιφερειάρχης.

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου τόνισε σε δηλώσεις του πως είναι δικαιολογημένη η αντίδραση των δασεργατών πως αν δε μεριμνήσει έγκαιρα η πολιτεία, το τέλος της υλοτομίας θα είναι η θανατική καταδίκη στον πρωτογενή τομέα του Ζαγορίου. 

Show Buttons
Hide Buttons